Pretraga

Hrvatska škola kao izvannastavnu aktivnost nudi – spavanac: ‘Imali smo pizzu i disko pa smo išli spavati’

A- A+

Učenici u Područnoj školi Jamarica kao jednu od izvannastavnih aktivnosti mogu birati i spavanje, tzv. ‘spavanac’. Iako na prvu zvuči kao aktivnost na kojoj učenici dođu u pidžamama i s dekicama, to nije tako. Osim spavanja učenici rade razne aktivnosti poput čitanja, ali to vrijeme iskoriste i za kvalitetno druženje sa svojim školskim kolegama.

djevojka u pidžami na krevetu prekrivena s dekom

Foto: Pexels

Svi smo barem jednom tijekom svog školovanja poželjeli da u školi postoji opcija dnevnog odmora, odnosno ‘spavanca’ kao što je to praksa u vrtićima. Nakon blok sata Matematike pa nakon toga Tjelesni, kome ne bi dobro došlo barem pola sata drijemanja?

I dok je jednima to san, učenici u Područnoj školi Jamarica, u sklopu Osnovne škole Banova Jaruga, spavanje mogu izabrati kao izvannastavnu aktivnost, otkrila je za rubriku ‘I mi idemo u školu’ HRT-ova reporterka Sunčica Findak.

Izdvojeni članak
plivači bakarski zaljev

Kakva izvannastavna aktivnost: Dvojica gimnazijalaca s profesorom preplivala Bakarski zaljev

Kako prenosi HRT, učenicima je to najdraža izvannastavna aktivnost, ali taj ‘spavanac’ ne znači da se samo dođe spavati.

– Na prespavancu je bilo dobro. Jeli smo pizzu, imali smo disko i išli smo spavati, rekao je učenik Patrik za HRT.

Učiteljica Područne škole razredne nastave Sanja Rašo Čar iskoristila je Noć knjige kako bi tijekom spavanca učenici čitali knjige.

– Mi smo iskoristili tu noć, pročitali smo nekoliko djela, ja mislim da su uživali i da su na nesvjestan način učili, rekla je nastavnica za HRT.

Copy link
Powered by Social Snap