Pretraga

Hrvatska skupila već 7 zlata na Europskim sveučilišnim igrama

A- A+

Već nakon dva dana Europskih sveučilišnih igara, Hrvatska je prikupila sedam zlatnih odličja, ali i tri srebra te broncu. Najuspješniji je u tom skupljanju kolajni student zagrebačkog FSB-a i veslač Luka Radonjić. On je u samcu te u lakom dvojcu zajedno s bratom Vedranom donio dvije zlatne medalje zagrebačkom Sveučilištu. Isto Sveučilište je odnijelo zlata i u disciplinama četverca na pariće te ženskog dvojca. Čak šest medalja su skupili i karataši.

Drugog dana Europskih sveučilišnih igara medalje su podijeljene u veslanju, taekwondou i ragbyu 7,s. Hrvatski predstavnici imaju razloga za zadovoljstvo obzirom da su jučerašnji dan završili s ukupno 11 medalja od čega je 7 zlatnog sjaja.

Braća Radonjić osvojila dva (tri) odličja

Za sada najuspješniji hrvatski predstavnik na Europskim sveučilišnim igrama je student Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu Luka Radonjić. On se jučer okitio s dva zlata. Jednim u samcu, a drugo je ostvario u lakom dvojcu zajedno s bratom Vedranom, gdje su im konkurenti za prvo mjesto bili također kolege sa Sveučilišta u Zagrebu Luka Pap i Dominik Šutalo, koji su na kraju ovjenčani srebrom.

– Očekivali smo da će biti gusto te da će biti baš prava utrka kakva je i bila. Jedino što je još bilo neočekivano je da je Austrijanac kao treći bio u igri dosta dugo, za HTV je nakon utrke izjavio Luka Radonjić.

Za zagrebačko su Sveučilište tijekom jučerašnjeg dana osvojene još dvije medalje najsjanijeg sjaja. Uspjelo je to četvercu na pariće u muškoj konkurenciji te djevojkama u dvojcu.

Karataši osvojili tri zlata, dva srebra i broncu

Kao jedan od sportova u kojima je bilo za očekivati osvajanje nekoliko odličja je karate. I tako su se stvari i rasplele.

Hrvatski su predstavnici u tom sportu osvojili tri zlata, dva srebra i broncu.

– Poslije jučerašnjeg sam meča bila u dosta lošoj tjelesnoj formi jer me sve boljelo i pitala sam se mogu li danas nastaviti. Sva sreća dobro sam se zagrijala, ona nije pružala prevelik otpor, tako da sva sreća, osvojila sam zlato, rekla je karatašica i studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Ana Lenard, nakon osvajanja zlatne medalje do 61 kilograma.

Najsjajnije odličje zagrebačkom je Sveučilištu donio i Enes Garibović u kategoriji do 75 kilograma, a uz to su Zagrepčani osvojili i ekipno zlato.

Uspješnim pothvatima hrvatskih predstavnika dodajmo da su košarkašice Sveučilišta u Zagrebu, sinoć ostvarile i treću pobjedu u tri utakmice prvog kruga turnira te tako istaknule kandidaturu za najviše postolje.

U muškoj vaterpolskoj konkurenciji imamo tri predstavnika odnosno Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci te Sveučilište u Splitu. Nakon faze igre po skupinama, sve tri ekipe iz Hrvatske imaju po maksimalnih šest bodova te ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se dvije od njih nađu u finalu. Danas u polufinalu susret će se Zagrepčani i Riječani međusobno, a Splićani će ulaznicu za finale tražiti protiv Sveučilišta u Budimpešti. 

Dana ćemo doznati europske sveučilišne prvake i prvakinje u šahu.

Pročitajte i ostale vijesti vezane za Europske sveučilišne igre:

Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu idu po medalju na Europskim sveučilišnim igrama

Događaji koje ne smijete propustiti na Europskoj univerzijadi u Zagrebu i Rijeci

[FOTO+VIDEO] Spektakularnim programom otvorene Europske sveučilišne igre