Pretraga

Hrvatske tragedije: ‘Razgovor za posao je već u osam’

A- A+

‘Hrvatske tragedije’ interesantni je blog koji se bavi svakodnevnim i uobičajenim brigama građana različitih staleža u Lijepoj našoj. No, nije ovo još jedna sumorna socijalno-egzistencijalna stranica. Web stranica se iz jednog drugačijeg kuta referira na probleme ili na ono što Hrvati smatraju da su problemi. ‘Učlanila sam se u stranku, a još nisam dobila posao’, ‘ovi gore su si uzeli iPhone petice, a mi u kadrovskoj dobili one neke Xperije’, ‘razgovor za posao je već u 8’, samo su neke od briga s kojima je teško izaći na kraj i zbog kojeg građani smatraju ‘kako život nije fer’.

‘Hrvatske tragedije’, koji bi se s obzirom na sadržaj mogao protumačiti kao tragedije na hrvatski način, interesantni je blog koji obrađuje probleme koji muče Hrvate različitih sojeva. U mjesec dana koliko postoje, privukli su dosta pozornosti svojim jasnim i izravnim pristupom izrugivanja sa sitnicama koje su građani Lijepe naše sposobni pretvoriti zbilja u tragediju.

Izdvojeni članak

‘Uživo iz zagrebačkih tramvaja’: Zarazna Facebook grupa, koja osvaja enormnom brzinom

Prosječan Hrvat ne može shvatiti okolnost da se ‘učlanio u stranku, a nije odmah dobio posao’ ili da za eventualno radno mjesto mora na ‘razgovor već u osam’. Ne samo da ‘bezobzirni’ poslodavci stavljaju razgovor za posao već u osam, nego kada uđeš u krug sretnika, koji ima neko radno mjesto, javljaju se drugi mnogobrojni problemi.

‘Dobio si posao, a dolazi ljeto’. Sunce, more, plaža, a ti šest mjeseci nemaš pravo na godišnji. Osim toga i na poslu ne cvatu ruže. Ponekad u strci ‘ne stigneš ni zapaliti do kraja’.

Ništa manje zabrinjavajuće nije ni da ‘prvi maj pada na nedjelju’, a baš bi bilo dobro naspajati neke slobodne dane, otići na grunt u Zagorje, do Crikvenice na vikend kupanje i slično.

Da vas barem poštuju u firmi, nego ‘oni si gore uzimaju iPhone ‘petice’, a vama u kadrovskoj daju one neke Xperije’.

Provjerite na ‘Hrvatske tragedije’ i ostale crne brige s kojima se Hrvati suočavaju, a koje na sarkastičan način ekipa bloga izvrgava ruglu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap