Pretraga

Hrvatski igrač WoT-a sa svojim timom postao novi europski prvak

A- A+

Jedini hrvatski profesionalni igrač World of Tanksa Vedran Jelavić prepričao nam je kako se proveo na završnici europskog natjecanja u Sofiji, na kojem je sa svojom momčadi Kazna Kru osvojio prvo mjesto i 35 tisuća eura.

Vedran Jelavić je sa svojom momčadi Kazna Kru osvojio finale pete sezone europske Wargaming.net Zlatne lige, koje se od 28. veljače i 1. ožujka održalo u Sofiji.

Nakon što su u polufinalu izbacili ruski Virtus.Pro, u napetoj završnici pred 15 tisuća gledatelja pobijedili su bivše prvake, ukrajinski tim Schoolbus, pa su zasjeli na europski tron sve popularnije igre World of Tanks i osvojili čak 35 tisuća eura.

Izdvojeni članak

Profesionalni igrač World of Tanksa otkrio nam je može li se živjeti od igranja

Pobjeda na svjetskom prvenstvu donosi više od 100 tisuća eura

– Najteže nam je bilo u finalu, koje smo morali igrati protiv bivših prvaka. To je bio i naš najbolji i najzanimljiviji meč, što se može zaključiti i po broju gledatelja koji su pratili naš dvoboj. Za nas su došli navijati prijatelji iz svih dijelova Europe, uglavnom igrači iz drugih timova koje smo upoznali na prijašnjim natjecanjima, a puno navijača pratilo nas je i preko interneta. Želim se zahvaliti svim tim ljudima jer bez njih i njihove podrške sve ovo ne bi bilo moguće, istaknuo je Vedran po povratku iz Bugarske .

Ovom pobjedom osigurali su i nastup na Grand Finale koje će se održati u Varšavi krajem sljedećeg mjeseca. Na tom će natjecanju biti najbolji timovi iz cijelog svijeta, a nagrada za prvo mjesto iznosit će preko 100 tisuća eura.

Izdvojeni članak

Naš najbolji igrač League of Legendsa uskoro bi se mogao naći među profesionalcima

‘Morali smo pokazati i kako se slavi kod nas na Balkanu’

Momci iz Kazna Krua, koji čine tri Srbina, Hrvat, Poljak i četiri
naturalizirana Nijemca, nadaju se kako će ponovno iznenaditi pa osvojiti i
svjetsko zlato. Do tada im preostaje još puno treninga, ali kako god završilo sigurni su da će se i u Varšavi odlično zabaviti.

– Organizacija turnira je, kao i uvijek, bila na jako visokoj razini, a ekipa koja se okupila bila je odlična pa smo na kraju, osim odličnih igara, svima morali pokazati i kako se slavi kod nas na Balkanu, što nam i nije bilo teško s obzirom na to kako je ESL organizacija svim svojim igračima platila put, hranu, smještaj i tulume pa je nama preostalo samo da uživamo, prepričao nam je naš jedini profesionalni igrač WoT-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap