Pretraga

Hrvatski maturanti i brucoši odabrali omiljene izvođače na domaćoj sceni

A- A+

O ukusima se ne raspravlja pa tako ni o tipu muzike koju netko preferira. No ipak prilikom stjecanja novih prijatelja, upoznavanja potencijalnih partnera ili bilo kakvog druženja najčešće se potegne tema upravo o omiljenim izvođačima. Doznali smo od pet tisuća ovogodišnjih maturanata i brucoša što najradije slušaju kada je u pitanju domaća glazbena scena.

Vjerojatno više ne pamtite koliko puta vas je netko upitao koju vrstu glazbe slušate. Čim odlučite nekoga bolje upoznati, logično se nameće pitanje o glazbenom ukusu. Svoj odgovor na to koji im je najdraži domaći izvođač u Facebook anketi dalo pet tisuća ovogodišnjih i prošlogodišnjih maturanata, a prvo mjesto dijele bendovi Dubioza kolektiv i Opća opasnost.

Izdvojeni članak

Severina srednjoškolki poklonila haljinu za maturalnu večeru

Od Dubioze, preko Severine pa sve do ‘lovca na Eurosong’

Među pitanjima koji su sačinjavali istraživanje o odlukama o odabiru karijere, ubacili smo i pitanja o glazbenim preferencijama maturanata i brucoša. Iz odgovora na anketi postavljenoj na Facebooku doznali smo kako od spomenute populacije njih 11 posto Dubiozu kolektiv i Opću opasnost smatra omiljenim izvođačima domaće glazbene scene.

Za svega jedan posto zaostaju Prljavci, a neizbježna Severina smjestila se na treće mjesto najslušanijih domaćih izvođača. Nedavno je oduševila svoje fanove napunivši zagrebačku Arenu te je ponovno dokazala kako je na samom vrhu i da prednjači pred ostalim hrvatskim pjevačicama.

Raznovrsnost ukusa

Prema rezultatima ankete može se zaključiti kako ipak većina mladih sluša Đorđa Balaševića, a ne samo ‘krade’ njegove stihove kako bi skupili što više lajkova za status. Međutim, s istim brojem glasova našla se i Jelena Rozga čiji je novi hit ‘Nirvana’ uzburkao odnose među našim glazbenim velikanima. Većinu njenih tekstova piše Vjekoslava Huljić, što znači da se radi o laganim pjesmicama oje lako uđu u uho, ali nemaju neku vrijednost. Upravo zbog toga su se mnogi hrvatski glazbenici pobunili kad je Rozga sa svojom ‘Bižuterijom’ osvojila Porina.

Pogledajte cijeli poredak najpopulanijih izvođača kako viste vidjeli kakav glazbeni ukus prevladava kod ovogodišnjih i prošlogodišnjih maturanata.

Rezultati Facebook ankete o omiljenim domaćim izvođačima

Share via
Copy link
Powered by Social Snap