Pretraga

Hrvatski nogometaš koji je postigao pet pogodaka u jednoj utakmici španjolske Primere

A- A+

Malo je poznat podatak da je jedan hrvatski nogometaš zabio čak pet pogodaka u jednoj utakmici, vjerojatno druge najjače lige svijeta. Radi se o Alenu Peternacu, koji je nastupajući za Valladolid u sezoni 1995./1996., uspio u gostima Oviedu postići pet pogodaka. Krajnji rezultat je bio 8-3. Ova pobjeda bila je ključna u kasnijem opstanku Valladolida u elitnom razredu španjolskog nogometa. Alen Peternac je završio sezonu s ukupno 23 postignuta pogotka, što mu je bilo dovoljno tek za četvrto mjesto u poretku najboljih strijelaca.

Foto: pucelanos.com

Hrvatski napadač Alen Peternac, koji je veći dio karijere proveo u španjolskoj Primeri, napravio je malo poznat pothvat. Naime on je u utakmici protiv Ovieda, u sezoni 1995./1996., postigao pet pogodaka te tako pomogao svome timu u dolasku do ključnih bodova za opstanak u elitnom razredu. Iako je samo jedan bio iz igre, a četiri s bijele točke, njegovom pothvatu se ne treba gledati u zube.

Izdvojeni članak

Napadač Zadra Stipe Perica (18) potpisao za Chelsea!

Sačuvao Valladolidu status prvoligaša

Spomenuta je utakmica završila rezultatom 8-3, a kako se radilo o jednom od posljednjih kola, u kojima se Valladolid grčevito borio i na kraju izborio za opstanak, ovo postignuće dobiva još veću dimenziju.

Peternac je sezonu na kraju završio s 23 postignuta pogotka, što mu je bilo dovoljno za četvrto mjesto najboljih strijelaca.

Ispred njega su bili Pizzi s 31, Mijatović s 28 te Bebeto s 25 pogodaka.

Izdvojeni članak

Napadač od 2 milijuna prvi strijelac Premiershipa

Rekord sedam golova na utakmici

No ova sjajna brojka od pet golova jednog igrača na utakmici Primere, nije rekordna. Naime najviše, konkretno sedam golova u jednom meču, postigla su dva igrača.

Legendarni Barcelonin Mađar Laszlo Kubala, postigao je 1952. godine Sportingu iz Gijona sedam komada.

Isti broj golova zabio je Barceloni igrač Athletic Bilbaoa Agustin Sauto Arana davne 1931. godine.

Hrvatski nogometaš koji je postigao pet pogodaka u jednoj utakmici španjolske Primere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap