Pretraga

Hrvatski studenti osvojili Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu

A- A+

Hrvatska je na Europskom sveučilišnom prvenstvu, koje se od 2. do 9. kolovoza održalo u Poljskoj, imala čak dva predstavnika. Dok su studenti Sveučilišta u Splitu zaslužili osmo mjesto, VERN-ovci se iz Poznana vraćaju sa zlatnom medaljom.

www.facebook.com|UniSport HR

Studenti VERN-a su na ovogodišnjoj hrvatskoj završnici akademskih sportskih natjecanja UniSport Finals u Poreču osvojili tek treće mjesto, ali su na Europskom sveučilišnom prvenstvu ipak pokazali da imaju momčad za velike stvari. U poljskom Poznanu pokazali su vrhunsku kvalitetu pa su uvjerljivom igrom osvojili zlatnu medalju.

Sveučilište u Splitu, koje je ove godine bilo drugo u Poreču, suvereno je prošlo razigravanje po skupinama i osminu finala, piše unisport.hr, ali su ih nakon toga uvjerljivo pobijedili kasniji finalisti iz Rusije.

Izdvojeni članak

[Top sportašica] Sara Plavljanin predvodila Sveučilište u Zagrebu do europskog zlata u košarci

VERN osvetio studente Sveučilišta u Splitu

VERN je suvereno prošao kroz ‘knock out fazu’, a sudeći prema rezultatima najteži protivnik bili su im studenti iz Armenije, koje su u osmini finala pobijedili sa samo jednim golom razlike.

Sve do finala nisu imali ozbiljnijih problema pa su uvjerljivo pobjeđivali protivnike iz Portugala i Francuske, a u samoj završnici nadigrali su sibirsko Sveučilište, koje je izbacilo Splićane, te su u finalu slavili rezultatom 3:1.

Porasla očekivanja za Europske sveučilište igre Zagreb – Rijeka 2016.

– Ovo je potvrda da višegodišnje ulaganje, puno rada i ljubav prema sportu mogu donijeti vrhunske rezultate. Iznimno sam ponosan na svoj tim i suradnike koji su napravili pravo malo čudo. Nakon bronce na futsal EURO-u u Španjolskoj 2013. te europskog srebra u Rotterdamu prošle godine, konačno smo osvojili i zlato i postali europski sveučilišni futsal prvaci, izjavio je za unisport.hr Matija Đulvat, trener VERN-ove futsal ekipe.

Izdvojeni članak

Ovo su svi državni prvaci završnice akademskih sportskih natjecanja

Istaknuo je kako za njega kao trenera, ali i za cijelu momčad te stručni tim, ova medalja ima posebno značenje.

Nakon što su im studenti Sveučilišta u Zagrebu i Splitu oduzeli zlato u hrvatskom prvenstvu, ovaj im je uspjeh pokazao kako imaju kvalitetnu momčad, a ostalima da se naši studenti mogu boriti s najboljima te je realno očekivati vrhunske rezultate u futsalu i na Europskom sveučilišnom prvenstvu, koje će se iduće godine održati u Rijeci i Zagrebu.

Hrvatski studenti osvojili Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap