Pretraga

Hvalevrijedna akcija: Trgovački lanac donira 150 tona voća i povrća hrvatskim učenicima

A- A+

Trgovački lanac Kaufland pokrenuo je projekt ‘Kaufland škola voća i povrća’ kojime će učenicima u 24 osnovne škole donirati preko 90 tona svježeg voća i povrća. Ove godine projekt ima još veći cilj, a to je pronaći 39 partnerskih škola te do kraja iduće školske godine donirati gotovo 150 tona svježeg voća i povrća.

Foto: Kaufland/press

‘Kaufland škola voća i povrća’ društveno je odgovorni projekt kojega je taj trgovački lanac pokrenuo još prošle godine. Tim projektom cilj kompanije učiniti je nešto dobro i korisno za djecu u područjima u kojima posluje, sukladno svom motu – djela, ne riječi.

Izdvojeni članak

Koji se to učenik kvalitetno najede od jedne žemlje?

Tako će do kraja ove školske godine Kaufland javnim osnovnim školama u Hrvatskoj donirati preko 90 tona voća i povrća. Prošloga tjedna Kaufland je pokrenuo natjecanje za odabir dodatnog broja škola koje će biti obuhvaćene projektom – cilj je obuhvatiti veći broj škola i za svaku poslovnicu Kauflanda pronaći jednu partnersku školu, dakle ukupno njih 39.

Natjecanje se odnosi na javne osnovne škole za koje se ne naplaćuje školarina, a koje su od bilo koje Kauflandove poslovnice udaljene maksimalno 10 km zračne linije te koje jednom tjedno (utorkom) tijekom cijele školske godine 2018./ 2019. mogu osigurati prijevoz voća i povrća iz poslovnice u školu.

– Zadatak škola je prikupiti što više savjeta za zaštitu okoliša i barem jedan od njih kreativno prikazati. Postoji jasno definiran sustav bodovanja pa će škole za svaki savjet i prikaz, ovisno o vrsti i količini, dobiti određeni broj bodova. Vrlo nam je važno da su kriteriji mjerljivi, objektivni i transparentni, kazala je na konferenciji za medije Marija Franić, voditeljica korporativnih komunikacija.

Na isto je konferenciji nutricionistica Klinike za dječje bolesti Zagreb, Tena Niseteo, govorila o važnosti uključenja voća i povrća u školskoj dobi. Kazala je kako se danas nalazimo u paradoksalnom vremenu kada je s jedne strane stopa pretile djece u porastu, dok s druge strane imamo djecu koja su zbog lošeg imovinskog stanja gotovo pothranjena. Upravo zbog toga je, tvrdi Niseteo, iznimno važno u javnim školama djeci osigurati nutritivno kvalitetan obrok koji svakako uključuje i redovitu konzumaciju svježeg voća i povrća.

Sve javne škole koje zadovoljavaju propozicijama Kauflandova natječaja mogu krenuti u osvajanje bodova kojima će osigurati voće i povrće za svoje učenike na ovoj poveznici.

Copy link
Powered by Social Snap