Pretraga

Ideš u srednju i već snimaš filmove? Prijavi se na međunarodni festival i posjeti ‘najljepšu kinodvoranu na svijetu’

A- A+

Otvorene su prijave za Filmsku revizju mladeži i Four rivel Film Festival. Međunarodni je to festival posvećen srednjoškolskom filmu, a organizira ga Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac.

Foto: PR, Hrvatski filmski savez

Otvorene su prijave za 26. Filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu. Revija i Festival održat će se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, od 7. do 11. rujna 2021. u Karlovcu.

Više od 1.600 filmova iz sto zemalja svijeta

S više od 1.600 filmova iz čak 100 zemalja svijeta, 4.000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su najomiljenija i najbrže rastuća destinacija za srednjoškolski film, ali i prilika za pronalaženje svog mjesta u svijetu promatranom kroz objektiv kamere. O uspjehu karlovačkih izdanja najbolje govori činjenica o prošlogodišnjem dosegu od preko 45.000 posjetitelja koji su virtualno zažutili grad.

Ako imate 14 do 20 godina, a dovršili ste film nakon siječnja 2019., natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Da su Revija i Festival itekako dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Najljepša kino ‘dvorana’ na svijetu

Filmska priča na Reviji i Festivalu ne prestaje izlaskom iz kinodvorane. Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, FRaMe i FRFF poznati su po popratnim sadržajima kojima obogaćuju i podržavaju rad srednjoškolaca iz godine u godinu. U rujnu su našim sudionicima dani ispunjeni praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama profesionalnog filma.

Ako vam ovo sve nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, organizatori u rukavu imaju još pokoji adut. Naime, ova renomirana filmska manifestacija ima jednu od najljepših kino dvorana na svijetu – obale četiriju karlovačkih rijeka. Svaku večer družimo se na drugoj rijeci, na drugom odredištu: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Virtualno ili ne, vidimo se u Karlovcu od 7. do 11. rujna kako bismo ponovo zažutili grad!

Prijave za Reviju i Festival zaprimaju se putem platforme FilmFreeway do 1. lipnja 2021., a sve detalje moguće je pronaći na službenoj web stranici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap