Pretraga

Ima lijeka: Ovo je najbolji način za uklanjanje žvakaće gume s odjeće

A- A+

Koliko puta vam se dogodilo da u školi ili na javnim mjestima, a zbog neodgojenosti pojedinaca sjednete na žvakaću gumu? Ne brinite, postoji način na koji možete spasiti vaše omiljene traperice. Sve što trebate jest zamrznuti ih!

Screenshot: YouTube

Problem na kojega je tijekom svoje učeničke ‘karijere’ naišao gotovo svaki đak jest za odjeću zalijepljena žvakaća guma. Ako ste pali u depresiju jer su vam omiljene hlače uništene, sigurno će vas obradovati kako za ovaj problem ipak postoji spas.

Izdvojeni članak

Znanstveno istraženo poboljšava li žvakanje žvakaće gume koncentraciju

Nakon što vam se za odjeću zalijepila žvakaća, nemojte ju pokušati sastrugati noktima, nožićem, ravnalom i slično. Sve što trebate jest smjestiti komad odjeće na koji se žvakaća zalijepila u zamrzivač. Najlonsku vrećicu stavite na hranu koja stoji u zamrzivaču, a na nju odjevni predmet, tako da žvakaća bude okrenuta prema gore, tj. da ne dodiruje ništa.

Odjevni predmet ostavite u zamrzivaču nekoliko sati (2-3), da se žvakača guma zaledi. Potom ih izvadite iz zamrzivača i istog trena tupljim nožem (kako ne biste oštetili tkaninu) i brzim potezom postružite žvakaću s hlača.

Na kraju, dovoljno je tkaninu oprati u perilici na uobičajen način.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap