Pretraga

Imate ideju ili projekt za IT tržište? Možete osvojiti nagradu od pet do 15 tisuća kuna

A- A+

Splitsko-dalmatinska županija u sklopu svog projekta ICT županija četvrtu godinu zaredom organizira StartIT IT startup akademiju. Riječ je o programu osmotjedne stručne poduzetničke edukacije namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu, odnosno svima onima koji imaju dobru poslovnu ideju ili su u inicijalnoj fazi razvoja inovativnih IT proizvoda/usluga te žele steći nova znanja i vještine vezane za razvoj poslovne ideje i pokretanje poslovanja. U tome će im pomoći 30-tak uspješnih mentora s bogatim iskustvom u pokretanju i vođenju vlastitih poduzeća, a mogu osvojiti i vrijedne nagrade.

Foto: Unsplash

Iz Splitsko-dalmatinske županije priopćeno je da su započele prijave za ovogodišnju StartIT IT startup akademiju. Svi zainteresirani budući polaznici 4. generacije StartIT-a koji imaju dobru zamisao, poduzetničku ideju ili nerazrađen projekt koji bi uz stručnu pomoć iskusnih mentora mogao pronaći svoj put, postati velika poslovna priča i otisnuti se u globalni IT tržišni svijet, prijaviti se mogu online. Prijave su otvorene do ponoći 5. listopada 2022. godine, a broj mjesta je ograničen.

Moći ćete do kraja razviti ideju pomoću iskusnih mentora

– Polaznici StartIT IT startup akademije kroz osmotjedne edukacije, imat će priliku do detalja razraditi svoje poslovne ideje, izraditi prototip, poslovni plan i analizu tržišta te se upoznati s izvorima financiranja. Osim toga, surađivat će i stvarati ‘networking’ s neiscrpnim mogućnostima ostvarenja poduzetničkih poznanstava. Sve to neophodno je kako bi što lakše, bezbolnije i bez početničkih pogrešaka, napravili svoj prvi veliki iskorak u poduzetnički svijet odabravši optimalan formalno-pravni status za svoj startup. Jer, najlakše je, najbolje i najbezbolnije učiti kroz iskustva drugih i na tuđim pogreškama, priopćeno je iz SDŽ.

StartIT akademija  se održava u Predinkubacijskom i coworking centru ICT županije [email protected] na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, a provodi se u partnerstvu s Lean Startup Croatia i u suradnji sa startup zajednicom Digitalna Dalmacija.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Sve što trebate znati o startup svijetu: Ako u jednoj minuti možete zainteresirati nekoga, to je to

Najuspješnijima i novčana nagrada

Najuspješniji timovi ili pojedinci u procesu razvoja novih IT rješenja i pokretanja vlastitog startupa podijelit će nagradni fond koji ove godine iznosi ukupno 50.000 kuna. Prva nagrada iznosi 15.000 kuna, druga 10.000 kuna te će se dodijeliti i pet nagrada po 5.000 kuna.

– Sljedeći logičan korak za polaznike StatrIT IT startup akademije je program poticanja IT poduzetništva GrowIT, kojim se u ukupnom iznosu od gotovo milijun kuna bespovratno financira daljnji rast i razvoj najperspektivnijih IT projekata/startupa s ciljem jačanja cjelokupnog lokalnog IT sektora, a sve kao dio platforme Digitalna Dalmacija koja predstavlja centralno mjesto za okupljanje i prezentaciju splitske i dalmatinske IT startup scene.

Iz županije podsjećaju i da je lani na StartIT IT startup akademiji sudjelovalo 12 inovativnih IT poduzetničkih projekata koji odgovaraju nekima od najaktualnijih izazova današnjice.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap