Pretraga

Imate staru maskaru? Ništa lakše. Evo kako joj produžiti vijek trajanja

A- A+

Imate staru maskaru koja je pri kraju, a niste trenutno u mogućnosti za kupnju nove? Ništa lakše, osvježite je preparatima i dobrim trikovima iz kućne radinosti te joj tako produljite trajanje i vratite ju ponovno u kozmetičko sredstvo za kojim rado posegnemo u kozmetičkoj torbici. 

Pinterest

Ne treba mnogo spominjati koliko su naglašene trepavice važne za svjež izgled lica i dobar cjelokupni make up. Nekad je dovoljno samo par poteza maskare kako bi vaš izgled bio dodatno istaknut. Gotova da nema kozmetičke kompanije koja u svom asortimanu nema nekoliko vrsta maskara, a na nama je da odaberemo želimo li onu s mnogo volumena, vodootpornu ili neku drugu. Ako trenutno niste u dobroj financijskoj situaciji ili jednostavno nemate vremena odabrati novu, neki od trikova svakako će vašoj omiljenoj maskari vratiti stari sjaj. 

Izdvojeni članak

Zabranjena reklama za Dior maskaru

Umjetne suze i vruća voda

Prvo i osnovno pravilo je da ako želite svoju maskaru duže ‘održati na životu’ nikada četkicu ne biste smjeli nekoliko puta naglo umakati u bočicu jer na taj način u maskaru ulazi zrak koji pospješuje njezino sušenje. 

No, ako i dalje to nesvjesno činite jedan od trikova koji će produžiti trajanje maskare je da je prije korištenja uronite na nekoliko minuta u vruću vodu. Vrela voda će otopiti preostali sadržaj u bočici koja će ponavljanjem tog procesa svaki put prije korištenja itekako produžiti njezino trajanje.

Ako vam se uranjanje u vodu čini kako dugotrajan proces, kapljice za oči, umjetne suze ili tekućina za leće vašoj će maskari također podariti svjež izgled iz dućana. Nakapajte nekoliko kapljica u bočicu, zatvorite maskaru, protresite i vaša maskara je ponovno u igri. Kapljice će razrijediti teksturu, a vaše oči bit će očuvane od infekcija.

Izdvojeni članak

Evo kako savršeno nanijeti maskaru

Dvostruki učinak ricinusova ulja

I sve da nemate doma kapljice za oči, maskaru možete osvježiti i mlijekom za tijelo koje zasigurno imate negdje pri ruci. U bočicu ili na četkicu nanesite malo losiona, a možete se poslužiti i micelarnom otopinom za čišćenje lica.

Za kraj ostavili smo jedan trik koji provjereno ima dva učinka. Ricinusovo ulje koje je često zanemarivano u preparativnoj kozmetici, ono može povoljno djelovati na zdravlje kože. Nakapajte ricinusovo ulje u svoju maskaru, a za uzvrat dobit ćete osim obnovljene maskare i znatno dulje trepavice kojima ricinusovo ulje pospješuje rast. Ulje ricinusa možete kupiti u ljekarni po cijeni od otprilike 20 kuna 100 mililitara. 

Imate staru maskaru? Ništa lakše. Evo kako joj produžiti vijek trajanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap