Pretraga

Instagram je s novom značajkom opet ful iskopirao TikTok: Nekima se ovo uopće neće svidjeti

A- A+

Ako na Instagramu i fotke počnete viđati na punom zaslonu, nemojte se začuditi. Nova je to značajka koju Instagram testira, a već možemo pretpostaviti da se dijelu korisnika neće nimalo svidjeti.

instagram

Foto: Unsplash; Gabrielle Henderson

 

Od samih početaka rastuće popularnosti TikToka, Instagram je shvatio da će mu to, u nekome trenutku, postati glavni konkurent, posebice među mlađom publikom. Tako su nastali reelsi, posebna naslovnica za njih, video odgovori i u zadnje vrijeme – zakačene objave.

Dosta čudna značajka

No, kako se čini, Instagram na tome ne planira stati. Prije nekoliko tjedana, kako su nam javili neki Instagram korisnici, ta je društvena mreža počela testirati dosta čudnu značajku. Naime, baš kao što se prikazuju reelsi, odnosno videi na TikToku, nekima od njih tako su se počele pojavljivati i objave fotografija – preko punog zaslona.

Nekima od korisnika s kojima smo razgovarali se to odmah u startu nije svidjelo iz više razloga; prvo, dosadašnje fotografije objavljivane su u puno drugačijem formatu pa prazan, zamagljen prostor do vrha odnosno dna izduženog ekrana jednostavno izgleda loše; drugo, tekst ispod objava postaje još manje bitan.

Izdvojeni članak
facebook instagram

Instagram dobio dugo očekivanu opciju koju TikTok ima već neko vrijeme

To je dobrom dijelu korisnika, posebice onih koji puno toga pišu na svojim profilima, i koji većinu svog sadržaja ili barem jedan bitan dio fokusiraju upravo na tekstu – loše. Ovom testnom opcijom, ispod fotki pokazuje se tek prvi red, odnosno prvih pet riječi pa za išta više od toga korisnici moraju klikati da bi im se pokazao tekst. To bi moglo dovesti do manjeg dosega i lošije interakcije korisnika s takvim sadržajima.

‘Želimo vam olakšati’

Iako se dijelu naših korisnika koji su tjednima imali testnu verziju Instagrama prije nekoliko dana sve vratilo na staro, Mark Zuckerberg, šef tvrtke Meta koja okuplja Facebook, Instagram i Whatsapp, na svojim je instastorijima objavio da idu dalje s testnom verzijom.

– Želimo vam olakšati otkrivanje novog sadržaja i povezivanje s prijateljima. Fotografije su i dalje jako bitan dio Instagrama i radimo na tome da poboljšamo način na koji se one pojavljuju na punom zaslonu. Neki ljudi će uskoro dobiti ovu testnu verziju. Uzbuđeno čekam vaš feedback, napisao je Zuckerberg na svojim storijima.

Kako bi testna verzija po njegovome mogla izgledati, pogledajte u screenshotovima storija ispod.

Foto: Instagram story screenshot; Zuck

instagram
Share via
Copy link
Powered by Social Snap