Pretraga

Instagram konačno dobio opciju ‘dark mode’: Otkrijte kako ju aktivirati

A- A+

U posljednjoj verziji aplikacije Instagram je ukinuo značajku ‘following’ kroz koju su korisnici mogli vidjeti aktivnosti svojih prijatelja na toj mreži – što lajkaju, komentiraju i koga počinju pratiti. No, zato je ovih dana ta aplikacija dobila ‘dark mode’, odnosno noćni način rada u kojemu je pozadina aplikacije tamna.

Screenshot: Opcija ‘dark mode’ dostupna je na uređajima sa sustavom Android 10 i iOS 13

Opcija ‘dark mode’ za Instagram je sada dostupna na uređajima s operacijskim sustavom Android 10 i iOS 13, a aktivirati se ne može unutar same aplikacije. Drugim riječima, ‘dark mode’ na Instagramu bit će vam uključen ako je on uključen i na samom mobilnom uređaju.

Izdvojeni članak

Gotovo je: Instagram ukinuo značajku zbog koje je ‘stalkanje’ sada znatno otežano

Na Androidu postupak izgleda ovako: najprije morate ući u postavke uređaja, odabrati opciju zaslon, a potom uključiti noćni način rada. Time i pozadina na Instagramu iz bijele prelazi u tamnu.

Ova opcija donedavno je bila samo u fazi testiranja, već postoje neke naznake da bi mogla postati dostupna i korisnicima čiji uređaji imaju starije verzije sustava Android, no hoće li ju moći koristiti i korisnici starijih verzija iOS sustava, još nije poznato.

Podsjetimo, ovo nije jedina velika promjena koju je Instagram uveo ovoga tjedna. U posljednjoj verziji aplikacije korisnicima više nije dostupna značajka ‘following’. U toj kartici mogli ste doznati što vaši prijatelji lajkaju, komentiraju ili koga su počeli pratiti, a sve to sada je znatiželjnim ‘insta-stalkerima’ onemogućeno, ili barem znatno otežano.

Instagram konačno dobio opciju ‘dark mode’: Otkrijte kako ju aktivirati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap