Pretraga

Instagram želi ukinuti opciju koju jedni redovito koriste, a drugima je vrlo iritantna

A- A+

Tek ste ‘proskrolali’ naslovnicu Instagrama, a onda odlazite pregledati priče samo da biste kod nekolicine svojih prijatelja opet vidjeli iste postove koje su objavili na svom profilu, uz vrišteću napomenu ‘new post’. Mnogima je to iritantno, a Instagram sada želi ukinuti mogućnost dijeljenja vlastitih postova s feeda u priču.

Foto: Unsplash

Dijelu korisnika Instagram je onemogućio korištenje opcije dijeljenja postova s feeda u Insta-priče, piše The Verge. Ova promjena testira se u nekoliko zemalja, a korisnicima na kojima se provodi test Instagram je poslao poruku obavijesti.

– Od naše Instagram zajednice dobili smo informaciju kako bi željeli vidjeti manje objava u pričama. Tijekom ovog testa nećete moći dodavati postove s feeda u priče, stoji u obavijesti.

Izdvojeni članak
Instagram, mobitel

Neke od njih rastužile su svijet: Ovo je deset najlajkanijih objava na Instagramu iz 2020.

Dijeljenje već objavljenih postova kroz priče česta je praksa među korisnicima pa nerijetko dolazi do situacija u kojima ćete određenu objavu vidjeti na feedu, a onda se ona duplicira u pričama vaših prijatelja. To ponavljanje istog sadržaja često je iritantno, ali dijeljenje objava s feeda u pričama jedan je od načina na kojeg mnogi umjetnici, poslovne i druge organizacije dolaze do korisnika, budući da algoritam Instagrama na feedu daje prednost objavama prijatelja i obitelji.

Kako prenosi The Verge, onemogućavanje dijeljenja postova s feeda u priču za sada ostaje test, baš kao i nevidljivost broja lajkova na objavama.

Instagram, mobitel
Share via
Copy link
Powered by Social Snap