Pretraga

Internetske stranice na kojima se isplati gubiti vrijeme

A- A+

Surfanjem po raznim internetskim stranicama često se dogodi da korisnici potroše nekoliko sati, a upalili su računalo s namjerom da provjere svoju elektronsku poštu. S obzirom da vrijeme provedeno na internetu leti nevjerojatnom brzinom, bar ga provedite na kvalitetnim i korisnim stranicama. Stoga provjerite na kojih 10 web stranica se svako isplati kliknuti.

Marija Popova urednica je svoje web stranice Brain Pickings te je zaradila epitet najbolje svjetske filtratorice kvalitetnog sadržaja koji objavljuje na svojoj web stranici Brain Pickings. Po uzoru na Popovu, na netu se pojavilo još nekoliko virtualnih lokacija na kojima možete pronaći sve najbolje iz lifestylea. Stoga je novinarka portala Plan B izabrala 10 internetskih stranica na kojima biste svakako trebali gubiti vrijeme.

Izdvojeni članak

Facebook stranice koje jednostavno morate ‘lajkati’

Brain Pickings

Već spomenuta stranica Brain Pickings autorice Marije Popove prava je riznica članaka vezanih uz znanost, kulturu, umjetnost, tehnologiji u slično. Zbog kvalitete koju Popova nudi na svojoj web lokaciji,  iz ‘Fast Company’ su je proglasili jednom od sto najkreativnijih ljudi u svjetskom biznisu.

Big Think

Internetska stranica Big Think okupila je na jednom mjestu najveće svjetske mislioce od znanosti pa sve do humanistike. Cilj ove stranice je širenje znanja, a ne pukih informacija. Također nudi ideje koje su od velike pomoći u riješavanju životnih pitanja i izazova.

Al Daily

Punim nazivom Arts & Letters Daily, stranica je u kojoj će uživati svi korisnici s obzirom da se radi o virtualnom mjestu na kojemu su objedinjeni brojni najbolji svjetski članci i eseji.

Izdvojeni članak

Stranice na kojima legalno možete skidati omiljene igre

Open culture

U opisu stranice stoji ‘the best free cultural and educational media on the web’, a uzmete li u obzir objavljene stotine obrazovnih podcasta, filmova, glazbe, videa, članaka i ostalog, shvatite ćete da nisu preuveličali. Osim što ćete se educirati, na Open cultureu usput ćete se i zabaviti.

Good.is

Good.is okuplja neprofitne organizacije i individualce koji punih šest godina prikupljaju zanimljive i korisne članke o društvu i kulturi.

Curiosity counts

Marketinška agencija TBWA uređivanje svog tumblra pustila je u ruke Mariji Popovoj. Stoga, ako ste u potrazi zanimljivih radova ili projekata iz kreativne industrije svakako otiđite koji put na Curiosity counts.

Design sponge 

Ako ste opsjednuti uređenjima interijera te uživate u renoviranju svog doma, sobe ili drugih prostora, Design sponge je pravo mjesto za vas. Provjerite što vam se nudi kako bi napravili od svog životnog prostora dom iz snova.

Izdvojeni članak

Internetsko groblje: Prve web stranice ikad napravljene

Cool hunting

Lovci na ‘cool’ stvari svakodnevno donose zanimljive članke i video uratke iz područja dizajna, tehnologije, gastronomije, mode i putovanja. Preporuka je da ponekad utrošite malo vremena na Cool hunting.

Inhabitat

Jedino održivi razvoj može osigurati svijetlu budućnost, mišljenje je koje dijele tvorci Inhabitata. Upravo zbog takvih misli svoj su web posvetili su temama iz području dizajna, arhitekture, tehnologije, lifestyela i slično.

NotCot

NotCot je carstvo zabave, ideja i estetike. Web dizajnom nalikuju na Pinterest, ali nude dosta kvalitetnog sadržaja podijeljenog u grupe Notcouture, Tasteologie, Notcot, Notlabs i Notventures.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap