Pretraga

Ispovijest mladića: ‘Što trebaš?, pitao me tata dok sam pijan ležao na kauču. A onda je pronašao špricu…!’

A- A+

Zagrebački student ispričao nam je kako su njegovi roditelji, dok je bio srednjoškolac, pomislili da je ovisnik o heroinu. U to je vrijeme pušio travu pa ga je majka tjerala da radi testove. Umjesto da prestane s ‘fumanjem’, tražio je prijatelje da pišaju za njega te njihov urin štrcao po testu. No, kad se jedne večeri pijan vratio kući, nastala je prava komedija zabune…

foto: srednja.hr

Razrednica me tužila roditeljima da pušim travu. Mama je poludjela. Tražila je da odmah prestanem te u ljekarni kupila testove na marihuanu, počinje svoju priču zagrebački student, koji je u vrijeme njezine radnje bio učenik jedne zagrebačke gimnazije.

Kako bismo ga zaštitili, identitet našeg sugovornika nećemo otkrivati.

– Nisam želio prestati pušiti travu pa sam prijatelje tražio da mi pišaju u bocu. Mokraću bih izvadio u štrcaljku i stavio u džep. Kad bi mi mama rekla da odem na WC napraviti test, pošpricao bih urin iz šprice i test bi bio negativan. Mama je mislila da više ne pušim travu i svi bi bili zadovoljni – prisjeća se mladić.

‘Treba mi, treba mi…’

Izdvojeni članak

Roditelji anonimno testirali: 55% sumnjivih uzoraka srednjoškolaca i studenata – droga

No trik koji je uvijek palio doveo ga je u ozbiljnu situaciju. Kad se jednom u alkoholiziranom stanju vratio kući, nesvjestan svojih riječi, izazvao je pravu komediju zabune – i jako, jako, bespotrebno uzrujao roditelje.

– Bio sam jako pijan i zaspao sam na kauču. Tata je došao do mene da vidi kako sam. Ispružio sam ruku i pokazivao mu na ruksak. Govorio sam: ‘Treba mi, treba mi’ – prepričava student.

Otac ga je, kaže, potom pitao što mu treba, na što je on nekoliko puta i dalje ponavljao ‘treba mi, treba mi’.

‘Mislili su da se pikam’

– Tata je uzeo ruksak i počeo vaditi stvari. A onda je pronašao špricu. I on i mama mislili su da se pikam – ispričao nam je tadašnji srednjoškolac.

Komedija zabune umalo ga je koštala liječenja od ovisnosti koju nije imao. No uspio je roditeljima objasniti kako je došlo do zabune.

– Danas više ne pušim travu, ali prijateljima rado prepričavam do čega me ona dovela – zaključio je sa smiješkom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap