Pretraga

Iznenađuje li vas lista? Objavljeno što su Hrvati najviše guglali u 2021. godini

A- A+

Još jedna vrlo dramatična godina bliži se kraju, a kao i prethodnih Google je objavio koji su pojmovi, događaji i javne ličnosti najčešće pretraživali. Ove godine fokus je bio na sportskim događajima.

Foto: Unsplash

I dok su se prošle godine najčešće guglali pojmovi vezani uz pandemiju, ove godine u fokusu su bili sportski pojmovi. Na globalnoj razini najguglaniji pojam bio je ‘Australia vs. India’, a riječ je o utakmici Svjetskog prvenstva u kriketu, vrlo popularnom sportu u Indiji. I drugi najguglaniji pojam na svijetu odnosio se na kriket, utakmicu ‘India vs. England’.

Kada je, pak, riječ o Hrvatskoj, lista kaže da je najguglaniji pojam bio ‘Euro’, dakle Europsko nogometno prvenstvo koje se nakon oktkazivanja u 2020. održalo ove godine. Drugi pojam kojeg su Hrvati najčešće guglali su ‘izbori’, budući da su proljetos održani lokalni.

Najguglaniji film u Hrvatskoj je nastavak ‘Južni vetar: Ubrzanje’, a serija koja se najviše pretraživala na popularnoj tražilici je turska sapunica ‘Ambasadorova kći’. U nastavku možete vidjeti top pet pojmova koje su guglali Hrvati, zatim top pet filmova i serija.

Pojmovi

1. Euro
2. Izbori
3. Ambasadorova kći
4. COVID potvrda
5. Dinamo – Tottenham

Filmovi

1. Južni vetar: Ubrzanje
2. Dune
3. Toma
4. Army of Thieves
5. Red Notice

Serije

1. Ambasadorova kći
2. Squid Game
3. Bridgerton
4. Ginny and Georgia
5. Dnevnik velikog Perice

Copy link
Powered by Social Snap