Izvrsna vijest za bicikliste: Idućih sedam dana imate sjajnu priliku provozati se diljem Lijepe naše

Tijekom Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. rujna 2017. na području cijele Republike Hrvatske omogućen je besplatni prijevoz bicikala vlakovima kojima je važećim voznim redom propisan prijevoz bicikala.

Foto: www.cyclelicio.us

O kojim je linijama i dionicama riječ, možete pogledati na ovoj poveznici. Važno je spomenuti da na dionicama pruga na kojima je zbog izvođenja radova prijevoz putnika supstituiran autobusima, putnici neće moći prevesti bicikl. Stoga svi oni koji žele putovati vlakom, uz bicikl u prtljazi, trebaju se prije putovanja obvezno informirati o mogućnostima prijevoza bicikla na relaciji na kojoj žele putovati.

Niz događanja povodom Europskog tjedna mobilnosti

[INTERVJU] Osebujni profesor Pero i u 58. godini odbiciklira ture duge više stotine kilometara

Kada je riječ o Europskom tjednu mobilnosti, povodom kojeg je akcija biciklom u vlak i pokrenuta, iz Sindikata biciklista pozivaju na radionice, predavanja i tribine, koje organiziraju povodom tog događaja.

Na tim ćete događajima moći saznati kako pravilno sjediti na biciklu,koja je uloga bicikla u intermodalnom, inteligentnom prometu, poslušati putopis momka koji je biciklirao od Zagreba do Vela Luke, a bit će organizirana i školu sigurne vožnje za djecu.

No, uz sve te prigodne događaje, iz Sindikata biciklista pozivaju i na ‘kontinuirani doprinos održivoj mobilnosti vožnjom bicikla, pješačenjem i korištenjem javnog gradskog prijevoza!’

foto: Facebook Sindikat biciklista

Spaja se biciklistička i rolerska staza oko Jaruna

Zagrebački i splitski student u biciklističkoj avanturi prošli 9 europskih zemalja

Lijepim vjestima za bicikliste, odlučili smo pridodati još jednu, koja je doduše lokalnijeg karaktera. Brojnim rekreativcima, koji redovno bicikliraju ili rolaju, a među kojima je i mnoštvo studenata, napose sa Save, svidjet će se vijest kako će se uskoro moći napraviti puni krug oko jarunskog jezera.

Od Univerzijade 1987. godine se čeka povezivanje, s obzirom da na istočnoj strani obala ima jedan prekid od 300-njak metara, koji praktički vodi kroz naseljeni dio Jaruna.

No, nakon što se završe radovi, koji bi trebali trajati do sredine listopada, biciklistička ili rolerska staza bit će cjelovita, bez nepotrebnih izleta u naselje.

 

 

Odgovori