Je li ovo najbolje odjeveni srednjoškolac u Hrvatskoj?

Mikula Petar Marušič učenik je drugog razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a svojim stilom istaknuo se kao jedan od najzanimljiviji i najbolje obučenih srednjoškolaca. Njegov stil je vremeplov koji nas vraća u prošlost i budi nostalgiju za drugim vremenima.

foto: Lidija Petrović

 

Svojim vintage stilom zaintrigirao je sve i otkrio nam je da svoju odjeću kupuje u second hand shopovima ili online dućanima koji crpe inspiraciju iz prošlosti kao što su Darcy Clothing i Simon James Cathcart.

Kako okolina reagira na njegove odjevne kombinacije?

-U početku su zbunjeni i nekad čak pitaju je li kostim ili nešto tako, a nekad mi i starije žene čak i kažu da izgledam kao njihov otac kad su one bile male. To mi je najveći kompliment koji mi netko može dati, odgovorio je Mikula.

foto: osobna arhiva

 

Podsjeća li i vas njegov stil na stil vaših predaka, to je zato što svoj stil smješta u 1910-e i 1920-e i opisuje ga kao sportski izgled srednjeg klase, a počeo se odijevati tako jer je shvatio da vintage krojevi više odgovaraju muškoj figuri.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Osim što je razvio poseban stil kakav rijetko viđamo u Hrvatskoj, a još rjeđe kod srednjoškolaca, također je razvio i svoj stil ilustracije koji je pod utjecajem njegovog izgleda i često svoje kombinacije projicira na crteže, a likove koje ilustrira odijeva u odijela kako bi postigao grandioznost likova. Kada sam krenula u potragu za Mikulom, vrlo brzo sam shvatila da ga na društvenim mrežama nema što je neobično za vremena u kojima živimo, a kada sam ga pitala zašto nema društvene mreže, ispostavilo se da ima instagram profil, ali na njega stavlja isključivo crteže jer mu se ne sviđa ideja društvenih mreža zbog zadiranja u privatnost i ovisnosti koju one stvaraju.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

Stil koji njeguje Mikula je uglađen, drugačiji i profinjen te je možda najbolje odjeven srednjoškolac. On ne vjeruje da je najbolje odjeveni jer smatra da svatko ima svoj stil pa ono što je nekome najbolje, drugome nije. Međutim, vjeruje da je njegov stil najvjerniji prikaz stila s okreta stoljeća

Što vi mislite? Je li Mikula najbolje odjeven srednjoškolac?

Odgovori