Pretraga

Jedan od najpoznatijih nogometaša nakon skoro 30 godina ima želju vratiti se u školu

A- A+

Gianluigi Buffon, talijanski golman koji ima 42 godine, u razgovoru na Instagramu govorio je o tome što će raditi kad završi njegova karijera nogometaša. Rekao je da mu je plan vratiti se u školu i završiti ono što se u Italiji naziva “quinta”, a radi se o drugom razredu srednje škole. Taj razred mladi Talijani inače pohađaju s 14, 15 godina.

Buffon / Screenshot YouTube

Gianluigi Buffon ima 42 godine , no i dalje je golman talijanskog Juventusa. Radi se o jednoj od legendi nogometa, a u razgovoru na Instagramu otkrio je da će se, kada se prestane baviti nogometom, posvetiti sebi.

Kada ga je voditelj pitao hoće li ostati u svijetu nogometa ili ne, Buffon je rekao da mu je fokus trenutno na onome što radi, no da će, kada prestane biti nogometaš, uzeti godinu dana u kojoj će se moći posvetiti sam sebi kao osobi, ali i obitelji.

– Želio bih konačno dovršiti i “quintu”, jer mi mama i tata već 30 godina prigovaraju zbog toga, rekao je Buffon. Inače, radi se o drugoj godini gimnazije. Prva godina naziva se “quarta”, druga “quinta”, a treća i četvrta nazivaju se “liceo”.

Dodao je i da bi volio bolje naučiti i francuski i engleski jezik i slične male stvari koje ga formiraju kao osobu.

 

View this post on Instagram

 

@jacksintini in diretta con il grandissimo @gianluigibuffon formidabile portiere ⚽️ di @juventus

A post shared by Randstad Italia (@randstaditalia) on

Jedan od najpoznatijih nogometaša nakon skoro 30 godina ima želju vratiti se u školu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap