Pretraga

Jedan od najstarijih neprofitnih medija u Hrvatskoj bori se za opstanak: Pružite ruku i pomozite Lupigi

A- A+

Nakon 16 godina postojanja, portal Lupiga ušao je u borbu za goli opstanak. Putem crowdfunding kampanje žele dostići cilj od 19.999 dolara kojim bi osigurali polovicu sredstava potrebnih za godišnje funkcioniranje redakcije. U ključnoj utakmici lige za opstanak od jučer su, kada je kampanja pokrenuta, prikupili 40% iznosa, odnosno nešto više od 8.000 dolara. Pomozite jednom od najstarijih neprofitnih medija u Hrvatskoj i regiji da se i dalje može baviti novinarstvom koje nije po ukusu moćnika.

Lupiga u borbi za opstanak | Foto: lupiga.com

Nakon više od 16 godina postojanja, ekipa redakcije portala Lupiga odlučila se obratiti svojim čitateljima za pomoć. Lupiga ostaje bez novca za pogon, kako kažu, vratili su se u razdoblje 2001.-2013., kada im je jedino gorivo bilo entuzijazam.

– Nesreća Lupige i novinarstva nije samo u činjenici da živimo u vremenima “kada se svijet ne sastoji od atoma, nego od projekata”. Naša nesreća sastoji se u tome da je profesija koju volimo i kojoj smo posvećeni devastirana i degradirana. U medijskom prostoru koji ne nudi gotovo ništa izvan “navlakuša”, manipulacija i “kombinacija”, posve je razumljivo da čitatelji i čitateljice za takav pristup novinarstvu ne daju pet para, kažu iz Lupige, no ističu i kako vjeruju da stvari nisu nepopravljive.

U utakmici za vlastiti opstanak, odlučili su se obratiti svojim čitateljicama i čitateljima, simpatizerkama i simpatizerima, pokrenuvši crowdfunding kampanju kojom je cilj prikupiti iznos od 19.999 dolara, što je polovica sredstava potrebnih za godišnje funkcioniranje redakcije.

– Želimo vam svakog dana iduće godine predstaviti barem jednu ozbiljnu temu – ozbiljnim tekstom, fotografijom i videom, koji neće sramotiti profesiju. Po jedan dobar tekst svih 365 dana. Novac koji pokušavamo skupiti, naravno, nije dovoljan da pokrije realnu, poštenu, cijenu svih tih tekstova, stoga će Lupiga osigurati ostatak, po principu – pola mi, a pola vi, navodi se u opisu kampanje.

Ako nemate priliku donirati i ako sami niste u mogućnosti, proširite glas prijateljima i svima koji podržavaju slobodno, neovisno novinarstvo. Donacije Lupigi možete uplatiti putem crowdfunding kampanje ili izravno na žiro-račun.

Copy link
Powered by Social Snap