Pretraga

Jedan od najpopularnijih Youtubera na žestokom udaru zbog skandala sa seksualnim zlostavljanjem

A- A+

David Dobrik, jedan od najpopularnijih vlogera koji je dugo bio percipiran kao dobri duh Youtubea, na žestokom je udaru. Njegov bivši prijatelj i član ‘Vlog Squada’ Durte Dom optužen je za seksualno zlostavljanje tada maloljetne djevojke. Vlog dijela tog incidenta je Dobrik imao objavljen na svom kanalu.

david dobrik

Foto: Youtube screenshot; David Dobrik

Youtube je privremeno blokirao zaradu tri kanala popularnog vlogera Davida Dobrika. Učinili su to zbog optužbi za seksualno zlostavljanje protiv jednog bivšeg člana njegovog ‘Vlog Squada’, Durtea Doma, piše The Verge.

Sponzori mu otkazali

– Imamo jako striktnu politiku koja zabranjuje seksualno uznemiravanje na Youtube. Optužbe za seksualno zlostavljanje uzimamo jako ozbiljno. Privremeno smo suspendirali monetizaciju na kanalima Davida Dobrika i Durtea Doma zbog kršenja naše politike o odgovornosti kreatora sadržaja, rekao je glasnogovornik Youtubea.

Ovo je tek jedna u nizu reakcija na Dobrika. Zbog optužbi protiv Doma za seksualno zlostavljanje tada maloljetne djevojke, više od deset sponzora i oglašivača prekinulo je suradnju s jednim od najpopularnijih vlogera. Među njima se nalaze HelloFresh, EA Sports, Dollar Shave Club i Facebok. Osim toga, Dobrik više ne surađuje ni s aplikacijom za fotografiranje Dispo, koju je suosnovao 2019. godine, također zbog navedenih optužbi. Ista je aplikacija, prenosi Verge, izgubila je neke kapitalne investitore poput Spark Capitala i Waynea Tinga, izvršnog direktora Limea.

Seksualno zlostavljanje

Incident koji je doveo do ‘otkazivanja’ Dobrika, koji je dugo vremena bio percipiran kao dobri duh Youtubea, dogodio se 2018. i djelomično je završio u vlogu koji je objavio na jednom od svojih kanala. Iznesene su optužbe da je Durte Dom, tada bliski prijatelj i član Dobrikovog ‘Vlog Squada’ spavao s maloljetnicom iako je ona bila pod tolikim utjecajem alkohola da nije mogla dati pristanak za spolni odnos.

Taj je vlog David Dobrik, na zahtjev djevojke koja je optužila njegova nekadašnjeg prijatelja, uklonio s Youtubea, no sad je sve izašlo vani i fanovi su ostali šokirani. Prije nekoliko dana stigla je i službena isprika Davida Dobrika. Istaknuo je, ukratko, kako se želi ispričati što je spomenutu djevojku doveo u okruženje u kojem se osjećala nesigurno i u kojem se osjećala da su kompromitirane njene vrijednosti. Videosnimku njegove isprike možete vidjeti ispod.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap