Pretraga

Jedna od najpopularnijih videoigara svih vremena dolazi na pametne telefone

A- A+

The Sims Mobile naslov je nadolazećeg klasika za pametne telefone. Ovaj je klasik najavljen još u svibnju ove godine kada je proizvođač Electronic Arts igru i pustio, no samo na brazilsko tržište. Danje svjetlo na europskom i američkog tržištu novi The Sims još treba ugledati, a kako se čini, to bi moglo biti uskoro. Važno je napomenuti da je ovo naizgled prva Sims igra za mobilne telefone koja nije toliko ograničena u odnosu na svoju računalnu verziju.

Screenshot trailera za The Sims Mobile | izvor: YouTube

Jedna od najpopularnijih igara svih vremena, naizgled bez ograničenja, u punom sjaju dolazi na Android i iOS mobilne platforme. The Sims Mobile naslov je nadolazećeg klasika unutar istoimene franšize, a među fanovima ove popularne videoigrice dostupne na računalima i Playstation konzoli masovno tvrde kako se radi o prvoj mobilnoj verziji Simsa koja nije u potpunosti uništena u odnosu na računalnu.

The Sims Mobile možda je najbolji mobilni naslov ove franšize ikada

Izdvojeni članak

60 godina video igrica u 5 minuta: Gejmeri, prepoznajete li ih sve?

Početkom svibnja Electronic Arts najavio je izlazak nove mobilne inačice popularnih Simsa. Istovremeno, dok je većini svijeta najavljen klasik, na brazilskom je tržištu igra puštena na App Store za iPhone, kao i na Google Play Store za Android pametne telefone.

Igra je odmah zainteresirala većinu fanova ove popularne franšize jer je naizgled veoma nalik računalnom The Sims 4. Moderne grafike, intuitivan način upravljanja, mnogo mogućnosti, multiplayer i umrežavanje s prijateljima putem Facebooka samo su neke od karakteristika nadolazećeg naslova. Osim toga, vrijeme igranja relativno je i nije toliko čvrsto vezano uz stvarnost. Primjerice, mobilna igra The Sims Freeplay koja je, do dolaska nove, bila glavni adut EA-a na pametnim telefonima, zahtijevala je ‘igranje u stvarnom vremenu’. Da vam bolje dočaramo – vašem avataru u igri trebalo je stvarnih 6 sati sna tijekom kojih s njime niste mogli upravljati. Mnogima je to bio veliki nedostatak jer je bilo nemoguće provoditi sate igrajući igru, s obzirom na to da je bila ograničavajuća po pitanju vremena.

EA nikada nije objavio službeni datum izlaska ove mobilne videoigre u Europi ili Americi, a nije bilo ni nekakvih značajnih curenja informacija. Iz tog je razloga ovu igru trenutno moguće instalirati jedino ako ste u Brazilu. Ili ako imate Apple ID ili Google račun podešen na brazilsku regiju. Ako ne možete čekati službeni izlazak videoigre, postoji način kako da ju preuzmete za svoj Android pametni telefon, a tutorial donosi stranica Gadget Hacks. Korisnici iPhonea nešto će teže ‘prevariti’ svoj App Store, no postoji nekoliko različitih načina kako ranije doći do aplikacije, a većina njih dostupna je putem videozapisa na YouTubeu.

Otkad postoje, The Sims videoigre prodane su u više od 200 milijuna primjeraka diljem svijeta

Danas gotovo da i ne postoji osoba u ranim dvadesetima koja nije čula za popularnu igru The Sims. Neki po toj videoigri pamte svoje djetinjstvo. Pamtiti će ju, zasigurno, i njeni proizvođači jer su na njoj zaradili čitavo bogatstvo. Otkad postoje, dakle od 2000. godine do danas, Sims videoigre prodane su u više od 200 milijuna primjeraka diljem svijeta i tako postali jedna od najpopularnijih i najprodavanijih naslova u svijetu videoigara.

Izdvojeni članak

Evo što je sve potrebno da bi ste postali profesionalni gejmer

Originalni The Sims izašao je davne 2000. godine, a tada je predstavljao revolucionarnu simulaciju stvarnog života u računalnoj igrici. Kada danas pogledamo te prizore, radi se o veoma primitivnoj grafici, načinu igre i puno slabijim mogućnostima od onih koje sadašnji Simsi nude. Međutim, u tome je razdoblju to bila minirevolucija. The Sims 2 izašao je 2004. godine i donio suviše realističnu simulaciju ljudskog života – od rođenja do smrti, donoseći tako nove životne stadije, zadatke, karijere i čineći simulaciju zaista stvarnom. The Sims 3 izašao je 2009., a glavni novitet bio je otvaranje ‘svijeta’ te, ponekad i negativno kritizirani, previše realistični Simsi. The Sims 4 izašao je 2014. godine, a donio je emocionalna stanja i bolju psiho-fizičku karakterizaciju samih likova.

Osim glavnih igara u serijalu, važno je napomenuti i neke druge naslove poput Medieval inačice, Sims Social i, naposljetku, The Sims Mobile.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap