Pretraga

Jednog će dana biti klasici: Najbolje originalne serije Netflixa koje morate pogledati

A- A+

Netflix je glavna streaming platforma kada su u pitanju filmovi i serije – tamo ćete pronaći hrpu starijih filmova i serija, pa tako i klasike kao što su Ponos i predrasude, Forrest Gump, Gilmorice ili Seinfeld. U svakom slučaju, ima svega. Mada, Netflix postaje sve popularniji upravo zbog svojih originala.

foto: Unsplash; Mollie Sivaram

Roma je bio prvi Netflixov film koji je bio nominiran za prestižnu nagradu Oskar u kategoriji najbolji film, i nakon toga su se krenule redati nominacije. Realno gledajući, za vrijeme pandemije, više filmova je pogledano na malim ekranima, negoli u kino dvoranama diljem svijeta.

Ipak, Netflix se prvenstveno proslavio zbog svojih originalnih serija. Svako toliko se dogodi da se nekom serijom apsolutno svi oduševe, pa tako i mi. Ipak, to se događa toliko često da je zaista teško pratiti sve serije. Zato vam danas donosimo kratki pregled nekolicine najboljih originala.

Sva sreća da su jesenski praznici, pa možda i stignete barem nešto odgledati. Ionako su sve te serije napravljene tako da ih je moguće pogledati u dan-dva. Bingewatchanje vjerojatno nije najpametnija stvar na svijetu, ali definitivno je nešto u čemu uživamo. Pogotovo kada su u pitanju dobre serije.

Izdvojeni članak
netflix

Odlične ideje za sljedeći binge: Top 10 trenutno najgledanijih stvari na Netflixu

Unorthodox

Ovu seriju sasvim sigurno stižete pogledati, jer je u pitanju mini serija. Definitivno je najozbiljnija s popisa, pa ako biste radije nešto za pustiti mozak na pašu, možda je bolje da ovo preskočite. Ako pak želite naučiti više o kulturi ortodoksnih Židova, onda ste definitivno naišli na pravu stvar za vas.

The Crown

Kraljevska obitelj je već godinama predmet mnogih razgovora i još većeg broja tabloida. Ova serija je uspjela u nekoliko sezona prikazati nam njihove živote i realno, natjerati nas da se zaljubimo u njih – ili barem u neke. U posljednjoj sezoni se pojavljuje i princeza Diana, pa ako to nije dovoljno da vas zainteresira, ne znamo što je.

Sex Education

Seksualni odgoj je škakljiva tema ne samo kod nas, nego svugdje. Baš zato je ova serija toliko kontroverzna, mada na jedan apsolutno suptilan način. Pretjerivanjem i smišljanjem situacija koje nisu moguće, ali nisu ni nemoguće, uspijevaju dočarati apsurd današnjeg društva. Sve popraćeno odličnom glazbom i sjajnim humorom.

13 Reasons Why

Među prvim uspješnicama Netflixa je bila upravo ova serija, u čijoj je produkciji svoje prste imala i Selena Gomez. Djevojka koja počini samoubojstvo iza sebe ostavi 13 kazeta, na kojima objašnjava zašto je napravila to što je. Iako postoji velik broj kritičara koji smatraju da serija nije najbolji odabir za mlade, sasvim sigurno ostavlja jaku i snažnu poruku.

You

I za sam kraj, ostavili smo seriju koja je posljednji veliki Netflixov uspjeh. Dobro, da budemo iskreni, serija je uspjeh već tri godine, ali ako ste kojim slučajem tek sada čuli za nju – stignete još sve nadoknaditi. Odmah ćemo vam reći da nakon što ju pogledate, velike su šanse da ćete sve svoje profile na društvenim mrežama staviti na privatno…

netflix televizija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap