Pretraga

Jeste li je već dobili? Na Instagram stigla nova opcija označavanja na fotografijama

A- A+

Odavanje priznanja kreatorima sadržaja postalo je lakše, jer je Instagram dodao novu opciju ‘Enchanced Tags’, koja korisnicima omogućuje da uz standardnu oznaku dodaju i pojedinu ulogu poput, primjerice, fotografa, pisca ili vizažista.

Foto: Instagram

Instagram je predstavio novu opciju za označavanje, koja će kreatorima malo ‘ozbiljnijeg’ sadržaja jako dobro doći. Riječ je o, kako je zovu, ‘Enchanced Tags opciji, koja korisnicima omogućuje da uz standardne oznake dodaju više korisnih detalja.

Naime, zahvaljujući novoj opciji, korisnici uz oznake mogu, primjerice, dodati pojedinu ulogu ljudi koji su zaslužni za izradu neke fotografije ili videozapisa – fotograf, pisac, scenograf, vizažist, redatelj i tako dalje.

Izdvojeni članak

Ne koriste svi mladi popularne društvene mreže: Facebook je out, Instagram im ima premalo kvalitetnog sadržaja

– Odavanje priznanja kreatorima nikad nije bilo važnije. To je osobito ključno za marginalizirane i nedovoljno zastupljene kreatore i suradnike čiji su doprinosi često iza kulisa, kažu iz Instagrama navodeći da je ovo polazište za nove prilike i zaradu.

Ovaj je novitet, naime, službeniji, ali i uveliko lakši način označavanja pojedinih kreatora, jer je, na kraju krajeva, puno lakše kliknuti na fotografiju i pročitati sve u oznaci, nego otvarati opis i tražiti što vas zanima, prenosi The Verge. Nove se oznake mogu staviti pri učitavanju sadržaja na Instagram klikom na ‘Show Profile Category’.

Jeste li je već dobili? Na Instagram stigla nova opcija označavanja na fotografijama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap