Pretraga

Jeste li se ‘upecali’? Dva trenda na Instagramu već su neko vrijeme jako popularna

A- A+

Svako toliko na društvenim mrežama pojavi se neki trend koji zahvati cijeli svijet – najčešće se radi o vrlo besmislenoj stvari koju svi ponavljaju, a nepoznanica je način na koji se određeni trend tako snažno “uhvati” i prenosi dalje poput virusa, sve brže i brže. Najnoviji trend je Dolly Parton Challenge, a još uvijek su popularni i filteri na Instagramu kojima korisnici provjeravaju koji su lik iz Disneya, koji su Pokemon, koliko im je lijepo lice, na koju slavnu osobu liče i mnogo toga sličnog.

Screenshot: Instagram Arno Partissimo

Najnoviji trend na društvenim mrežama je Dolly Parton Challenge. Radi se o tome da je upravo Dolly Parton pokrenula trend kada je objavila 4 različite fotografije sebe, a svaka je predstavljala jednu verziju nje na društvenim mrežama: LinkedInu, Facebooku, Instagramu i Tinderu. I svi su započeli raditi svoje “verzije sebe” na drušvenim mrežama – od slavnih do običnih ljudi, ali i kućnih ljubimaca.

 

View this post on Instagram

 

Get you a woman who can do it all ?

A post shared by Dolly Parton (@dollyparton) on

 

View this post on Instagram

 

Dolly Parton challenge ❤️

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

Filteri otkrivaju: ‘Best part of me?’

To nije jedini trend na Instagramu. Krajem 2019. na toj društvenoj mreži mi je iskočio prijatelj koji je provjeravao koji je Pokemon. Bilo je zabavno, snimiš Instastory, dvije sekunde ti se vrte opcije iznad glave i onda se pokaže koji si Pokemon. Buknulo je početkom 2020., barem na mojem Instagramu, kada su svi provjeravali što su, tko su, kakvi su, što će ih pratiti u 2020., koji su likovi iz popularnih serija/filmova, na koju slavnu osobu liče…

Procedura je uvijek ista. Vidiš da je netko na Instagramu koristio određeni filter i klikneš na njega (ili znaš autora filtera pa odeš na njegov profil i tamo pronađeš sačuvan filter). Iznad glave pojavi ti se prozorčić s pitanjem, a onda započneš snimanje i u kućici se počnu vrtjeti opcije sve dok automatski ne stane na jednoj koja označava odgovor. Razveseliš se i objaviš instastory (ili se ne razveseliš pa ponoviš proces dok ne dobiješ odgovor koji ti paše i objaviš story glumeći da ti je to ispalo iz prve).

Izdvojili smo nekoliko profila ljudi koji su napravili neke od najpopularnijih filtera. Kada dođete na njihov profil (isključivo putem mobitela), kliknite na ikonu smajlića koja se nalazi prije ikone Instagram TV-a i pojavit će vam se svi filteri tog autora.

Profili na kojima možete pronaći zanimljive filtere

Filippo Soccini zbog filtera koje je napravio prikupio je mnogo novih pratitelja na Instagramu, pa kod njega možete provjeriti što ćete biti u 2020., što ćete danas slušati te jeste li dobri ili loši.

screenshot Instagram

Arno Partissimo ima filter u kojem možete provjeriti koji ste Disney lik, ali i u koju kuću u Hogwartsu bi vas razvrstao razredbeni klobuk.

screenshot Instagram

Kod Justina Loerenta možete pronaći filter kojim provjeravate što je kod vas najbolje (best part of me).

screenshot Instagram

Zanima li vas koja je vaša buduća karijera, to možete provjeriti na profilu Sama Fredericksa.

screenshot Instagram

Kod natali.zmi možete provjeriti koji ste lik iz serije Friends, koji ste lik iz Marcela, lik iz serije The Office, GoT-a, DC-a te Teorije velikog praska.

screenshot Instagram

Želite li vidjeti koju ocjenu zaslužuje vaše lice, posjetite profil pasanifas koja je osmislila filer Rate UR Face.

screenshot Instagram

Share via
Copy link
Powered by Social Snap