Pretraga

Jeste li spremni? Još jedno ‘Hot girl summer’ čeka na vas!

A- A+

Koliko puta ste danas tijekom dana naišli na meme, opis ili spomenuli ‘hot girl summer’? Sasvim sigurno je da se to dogodilo barem jednom, a dalo bi se nagađati da je u pitanju i više puta. U svakom slučaju, ‘hot girl summer’ je glavna stvar na društvenim mrežama, no znate li što je to uopće?

Foto: Pexels; Armin Rimoldi

Ne tako davne 2019. godine, kada još nije postojao koronavirus i kada se nismo nalazili usred pandemije, američka reperica Megan Thee Stallion je izbacila singl naslova ‘Hot Girl Summer’, koji je snimila s Nicki Minaj i Ty Dolla $ign. Video pjesme je do sad sakupio više od 106 milijuna pregleda, pa je jasno da je riječ o ekstremno popularnoj pjesmi.

Štoviše, pjesma je toliko popularna da je doslovno pokrenula novi ‘pokret’ u društvu. O utjecaju govori dovoljno činjenica da su se i najveći neprijatelji odlučili pomiriti u ovome – naravno, mislimo na gen Z i milenijalce. Koliko god se ne slagali po svim ostalim pitanjima, odlučili su se priključiti ovoj priči.

No, i dalje nismo definirali što je to točno ‘hot girl summer’. Ako je vjerovati Glamouru, definicija bi bila sljedeća: ‘To be you, just having fun. Turning up, driving the boat and not giving a damn about what nobody’s saying’. Ukratko, ideja je da je potrebno pronaći svoje autentično ja i zatim ga se držati – bez obzira na to kakve bile reakcije okoline.

Upravo zato su svi pozvani imati ‘hot girl summer’ – bili oni cure ili dečki. Jedino što je bitno jest zadržati svoje ja i ne dopustiti ostalima da vam nameću svoje standarde i vas ‘ocjenjuju’ na temelju istih. Posebno se to odnosi na problem u percepciji djevojaka i dečki po pitanju ljubavnog statusa: dečke će se za to hvaliti, dok će se cure prozvati usidjelicama.

Izdvojeni članak
ZET tramvaj

Zapeli ste u gradu tijekom ljeta? Ove četiri stvari će vam to olakšati

To je samo jedan primjer hrpe sličnih problema s kojima se mlade žene danas susreću, i to svaki dan. Bombardirani sa svih strana s razno raznim člancima i naslovima o tome kako biti, što jesti i kada biti, teško je pronaći svoje ja. I baš zato, jer postoji potreba za nekime tko će to podržati, je i krenula cijela pomama za Megan.

Već dvije godine se taj termin koristi na sve strane: čut ćete ga na radiju i na televiziji, vidjet ćete ga u opisima slika i profila. Jednostavno, tu je i sada ostaje – barem dok ste single (and ready to mingle)? Apsolutno ne.

Ako pratite ovu priču (a čak i da ne pratite), vjerojatno ste vidjeli da se na društvenim mrežama rodio veliki strah – strah da je hot girl summer otkazan ove godine. Zašto? Zato što je upravo Megan, vođa pokreta, revolucije i promjene, pronašla dečka. Mislite da je zato odustala od toga da bude svoja? Naravno da ne!

Upravo je to poanta hot girl summera: da ostanete svoji i onda kada niste sami. Na kraju krajeva, bitno je izgraditi sebe i svoju osobnost, a onda tek ulaziti u odnose s drugom osobom. Onda će svako ljeto biti ‘hot girl summer’, a možda čak i ostatak godine.

Na Internetu ćete svakako pronaći razne upute kako doživjeti takvo ljeto, ali mi ćemo vam dati samo jednu, koja će vam biti dovoljna: budite svoji. Što god bile vaše najdublje i najveće želje za ovo ljeto, počnite raditi ka njihovom ostvarenju. Hoće li biti lako? Ne. Možete li vi to? Apsolutno da!

Jeste li spremni? Još jedno ‘Hot girl summer’ čeka na vas!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap