Pretraga

Jon Snow će postati kralj? Night King će srušiti Red Keep?! Pogledajte nove detalje oko posljednje sezone koje su fanovi pronašli u jednoj od scena

A- A+

Bez previše razmišljanja možemo reći da je Igra prijestolja najpopularnija serija današnjice. Milijuni gledatelja diljem svijeta jedva su dočekali vijest o izlasku prve epizode finalne sezone. Dok su je čekali, međutim, nisu sjedeli prekriženih ruku već su – predviđali i pretpostavljali, donosili teorije i zaključke o tome kako će sve završiti. No, Dan Weiss i David Benioff koji stoje iza ekranizacije popularnih istoimenih romana Georgea Martina još od druge sezone daju naznake što bi se zapravo moglo dogoditi. Jedna je posebna scena vizija Daenerys Stormborn danas dobila novo tumačenje i bacila svjetlo na ono što će se (vjerojatno) dogoditi u sljedećoj sezoni.

Svi mi koji smo preko glave zatelebani u Igru prijestolja, ekranizaciju popularnih romana Georgea Martina i najpopularniju seriju današnjice, ne možemo dočekati to proljeće 2019. i izlazak finalne sezone. Neki od nas koji su više HC pregledali su prethodne sezone po više puta, ponekad vraćajući i same scene i donosili teorije i zaključke o tome što će se dogoditi u budućnosti. Tako je jedan Youtuber neki dan bacio svjetlo na naznaku o tome tko će napasti King’s Landing u posljednjoj sezoni.

Jon Snow će biti kralj?

Da bismo otkrili o čemu se radi, moramo se vratiti u drugu sezonu. Daenerys je napadnuta u Qarthu, a njeni mali zmajevi odvedeni su u House of Undying. Kada dođe tamo, Daenerys ima viziju sobe u kojoj se nalazi prijestolje, upravo ono iz King Landinga. Soba je puna snijega, krov je razrušen, a djeluje kao da ga je uništila zmajeva vatra.

Ona pokuša dotaknuti prijestolje, na kojem se nakuplja snijeg, no začuje svoje zmajeve kako se glasaju te se odmakne. Osim toga, Bran Stark je u jednome trenutku imao viziju iste prostorije u istim uvjetima. Fanovi su još prije nekoliko godina zaključili – to mora biti nešto bitno. Najpopularnija nagađanja tada su govorila kako je Daenerysino udaljavanje od prijestolja zapravo znak da ona nikad neće biti kraljica, a snijeg koji po njemu pada upravo znak da će Jon Snow (op. a. prezime koje u prijevodu doslovno znači ‘Snijeg’) biti kralj.

Hoće li Daenerys ili Night King srušiti Red Keep?

No, danas je jedna nova, suptilna informacija, koja će možda imati dosta značaja u posljednjoj sezoni. Vratimo se na scenu kada Daenerys ulazi u sobu s prijestoljem. Ako dobro poslušate u pozadini se može čuti instrumentalna glazba. Ta glazba potom utišava i prestaje, a onda se čuje opet kada Daenerys pogleda u razrušeni strop čija su oštećenja, nagađaju fanovi, vjerojatno nastala zmajevom vatrom.

Ta glazba bitna je jer se pojavljuje u prvoj sezoni kada Igra prijestolja predstavlja white walkere. Kako u sedmoj sezoni Night King uspije dobiti mrtvog zmaja Viseriona za sebe i s njim srušiti Zid na sjeveru, mnogi smatraju kako ova Danaerysina vizija ukazuje na to da će Night King na Viserionu doći i napasti Red Keep. Fanovi tvrde kako je to suptilna indikacija koju su Weiss i Benioff namjerno tu stavili, što su radili i prije, kako bi onima ’s okom sokolovim’ ukazali na neki važan razvoj radnje.

S druge strane, neki smatraju kako Night King nikada neće doći do King’s Landinga, već kako će urušeni stropovi Red Keepa biti djelo upravo (posljednje) članice obitelji Targaryen – Daenerys Stormborn.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap