Pretraga

Još jedan isključivo ženski odjevni predmet počeli nositi i muškarci

A- A+

Odavno se već muškarci ne odijevaju tipično ‘muški’. Sve je počelo s metroseksualcima, trendom koji se pojavio prije desetak godina, te se do danas samo razvio u mnogim pravcima. Tako danas imamo muškarce koji se brinu o svom tijelu, frizuri, tenu, a poneki čak i o šminki gotovo jednako poput žena, dok pritom još uvijek mogu biti ‘macho’. Prije 20-ak godina to ne bi bilo tako prihvaćeno. Izgleda da su sada muškarci prigrlili još jedan trend koji pripada ženskom ormaru, a samo je pitanje vremena kada će postati općeprihvaćen.

www.atlnightspots.com

Muški rod već odavno preuzima neke komade koji isključivo pripadaju ženskoj modi, a nakon nekog vremena kada to postane općeprihvaćeno, sve više pripadnika muškog roda, a i ženskog počinje takav odjevni predmet smatrati sasvim prikladnim za muškarce. No, pitanje je je li tako i ovog puta kada su muškarci odlučili nositi poprilično ženstven odjevni predmet, takozvani ‘croptop’ ili majicu odrezani iznad trbuha koja bespoštedno otkriva trbušne mišiće ili pivski trbuh, ovisi o muškarcu, piše Independent.

Izdvojeni članak

Što se nosi(lo); moda nekada i danas

Kid Cudi kao okidač za ‘croptop’

Čak niti sve žene ne nose ovaj modni imperativ ove sezone, osim onih koje nisu svjesne ili ih nije briga za šlaufe oko trbuha. Da bi popularni ‘croptop’ izgledao dobro, potrebno je ipak imati lijep i ravan trbuh. No, čak su i muškarci u odrezanim majicama postali modni hit sezone, ako je vjerovati društvenim mrežama.

Dizajneri muške odjeće već pet godina prikazuju modele u skraćenim majicama na modnim pistama, no ludilo je počelo tek nakon što se rap pjevač Kid Cudi u crvenom odrezanom topu pojavio na Coachella glazbenom festivalu prije četiri mjeseca. Njegov modni izlet privukao je pozornost mnogih obožavatelja, ali i onih koji to nisu, pa su tako mnogi mladići počeli slijediti Cudijev primjer te pokazivati svoje trbuhe po društvenim mrežama.

Izdvojeni članak

Moda kakvu muškarci odobravaju i preziru na ženama

Odrezana majica polagano postaje i cijeli pokret

Muški obožavatelji odrezane majice su koristeći hashtagove, odnosno oznaku ljestvi pokazali kako ovaj odjevni predmet definitivno ima budućnost nošenja kod pripadnika jačeg spola. Zato oni redom pokazuju fotografije s oznakama #Boysincroptops2014 ili #croptopmovement. Što se tiče ovog posljednjeg ‘hashtaga’ očito je da to polagano postaje i cijeli pokret.

Slijedom ove popularnosti, neki su se prisjetili i vremena prije 25 godina, kada se muški pionir u nošenju ‘croptopa’, glumac Johnny Depp pojavio noseći ga u seriji ’21 Jump Street’.

I mada se puno ljudi ne slaže da ‘odrezana majica’ pristaje muškarcima, ovaj trend očigledno nije rezerviran za metroseksualce i njima slične, jer su se razni modeli ovog modnog imperativa već pojavili u širokoj ponudi, pa samo čekamo kada ćemo i na našim ulicama početi viđati muškarce u ‘croptopovima’

Još jedan isključivo ženski odjevni predmet počeli nositi i muškarci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap