Pretraga

Kadetska ženska selekcija senzacionalnom pobjedom izborila nastup na Euru

A- A+

Kadetska ženska rukometna reprezentacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu do 17 godina pobijedivši vršnjakinje iz Rusije. Dodatnu težinu ovoj pobjedi daje činjenica da se igralo Zvenigorodu u Rusiji, kao i činjenica da su Ruskinje izrazito favorizirane prije samog susreta. Europsko prvenstvo igrat će se u Poljskoj u kolovozu.

www.hrs.hr

Rukometašice Hrvatske kadetske reprezentacije pobjedom nad Ruskinjama, plasirale su se na Europsko prvenstvo u kategoriji do 17 godina. Unatoč činjenici da se igralo u Zvenigorodu, odnosno na ruskom tlu, naše predstavnice su s uvjerljivih 31 : 26 osigurale plasman u Poljsku, gdje će se u kolovozu odigravati prvenstvo. Ova generacija Ruskinja dosada je zabilježila svega dva – tri poraza, a jedan su im dakle zadale kadetkinje iz Hrvatske.

U redovima Hrvatske reprezentacije sjajne su bile Dora Kalaus s 12 te Paula Posavec s 9 postignutih zgoditaka.

Izdvojeni članak

Sveučilišna liga u rukometu: Kineziologija i Promet u finalu

U prethodna dva susreta hrvatske kadetkinje su imale polovičan uspjeh, odnosno pobjedu protiv Švicarki te poraz od Slovenki. Kako dvije najbolje reprezentacije prolaze na Europsko, uz pobjedu protiv Rusiji hrvatske su se rukometašice našle u tom krugu.

– Djevojke su odigrale fantastično, ostavile su srce na parketu i prezentirale Hrvatsku na najvišem nivou. Protiv Rusije su odigrale na nivou seniorskog rukometa, sve što smo se ranije dogovorili, realizirale su na terenu. Ruskinje smo iznenadili igrom s dva pivota i one se nisu mogle snaći. Za razliku od jučerašnje utakmice protiv Slovenije u kojoj smo napravili čak 33 tehničke pogreške, danas protiv Rusije napravili smo tek 5,6 pogrešaka.

Ovo je velika pobjeda koja nas je odvela na Europsko prvenstvo, a ako se zna da fantastične Ruskinje u generaciji izgube tek dvije do tri utakmice, pobjeda je još i veća. Sigurna sam da će se Ruskinje koje su se s nama plasirale na Europsko prvenstvo, u Poljskoj boriti za medalju. Naš je cilj da u Poljskoj prođemo grupu, što prošle tri generacije na žalost nisu uspjele te da se borimo za plasman od 1. do 8. mjesta, rekla je izbornica hrvatske ženske kadetske reprezentacije Lidija Bojić Čaćić za službenu internetsku stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap