Pretraga

Kakav ‘fail’: Instagram greškom uveo najveću izmjenu u povijesti mreže, korisnici pobjesnili

A- A+

Bez ikakvih najava, Instagram je u četvrtak popodne uveo najveću izmjenu naslovnice otkada ta društvena mreža postoji. Umjesto ‘scrollanja’ prema dolje, nove objave korisnicima su se prikazivale pomicanjem zaslona udesno. Izazvalo je to bijes među korisnicima Instagrama, da bi na kraju opravdanje bilo da sve dogodilo – slučajno!

foto: pixabay

Pregledavanje objava na kakvo smo do sada naučili na Instagramu je jučer otišlo u povijest. Doduše, samo na par sati.

Bez ikakvih najava, na naslovnicu je uvedena najveća izmjena do sada – umjesto ‘scrollanja’ prema dolje, korisnici su nove objave mogli pregledavati udesno, dodirujući zaslon kao na Insta storyjima. Uz novinu na naslovnici, korisnicima Instagrama stigla je i popratna poruka.

– Predstavljamo novi način pregledavanja objava. Dodirnite objave, kao što to činite u storyjima, pisalo je u poruci.

https://twitter.com/lexaarsene/status/1078307117872893952

https://twitter.com/keisharym/status/1078385170091307008

Korisnicima se ova zmjena nije nimalo svidjela, a brojni su primijetili da se događa nešto sumnjivo jer Instagram nove značajke uvodi postepeno. Najprije postaju dostupne manjem broju osoba, što ovoga puta nije bio slučaj.

Dio korisnika ubrzo je shvatio da nova značajka nestaje ako deinstaliraju i ponovno instaliraju aplikaciju. A onda se oglasila i kompanija objavom kako je riječ o – bugu!

– Dio korisnika zbog buga je danas vidio promjene na svojoj naslovnici. Žurno smo ispravili poteškoću i feed ponovno funkcionira normalno. Ispričavamo se na zbrci, stoji u Instagramovoj objavi na Twitteru.

Čelni čovjek kompanije, Adam Mosseri, pojasnio je kako je novi način pregledavanja objava trebao biti samo test za manji broj ljudi, ali greškom je zahvatio veći broj korisnika od planiranog, prenosi The Independent. Korisnici kojima se Instagram nije vratio u prvotno stanje savjetuje se da ponovno pokrenu aplikaciju.

No, ako je suditi po komentarima na ispriku kompanije, korisnici baš i nisu povjerovali kako je riječ o bugu i slučajnosti. Tomu u prilog idu i brojni zabavni memovi na Twitteru.

Kakav ‘fail’: Instagram greškom uveo najveću izmjenu u povijesti mreže, korisnici pobjesnili
Share via
Copy link
Powered by Social Snap