Pretraga

Karlovac od sutra postaje prijestolnica europskog i svjetskog srednjoškolskog filma

A- A+

Međunarodni Four River Film Festival i 17. Revija filmske mladeži u Karlovcu od 12. do 15. rujna ugostit će mlade filmaše iz četrnaest zemalja. Posjetitelji će imati priliku pogledati 67 filmova koji će se prikazivati na četiri lokacije- u bivšem Kinu Edison, Gradskom kazalištu Zorin Dom, Knjižnici za mlade i Starom gradu Dubovcu.

Grad na četiri rijeke ponovno će postati središte europskog i svjetskog srednjoškolskog filma. Posjetitelji, kojih je prošle godine bilo čak pet tisuća, moći će sudjelovati projekcijama radova mladih nada filmske indrustrije. To će moći učiniti na četiri lokacije u gradu. Stari grad Dubovac bit će mjesto gdje će se odvijati program ‘Open air Dubovac’, gdje će se prikazivati uratci nekadašnjih pobjednika Revije i Festivala, a koji su danas ozbiljno kročili u svijet profesionalnog filma.

‘Open air Dubovac’ ugošćuje bivše pobjednike Revije i Festivala

Prve večeri na Dubovcu prikazivat će se filmovi Karlovčanina Daria Lonjaka, studenta režije na Akademiji dramskih umjetnosti, koji je već ostvario zapažene uspjehe na nacionalnim i međunarodnim festivalima. Sljedeće večeri posjetitelji će moći uživati u projekciji omnibusa ‘Košnice’, mladog Slavonca Ivana Kelave, koji je premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

Filmaši iz 14 zemalja

Four River Film Festival i 17. Filmska revija organizirana je u suradnji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac, a na njoj će sudjelovati filmaši iz Njemačke, Finske, Španjolske, Libanona, Srbije, Irske, Francuske, Velike Britanije, Danske, Hong Konga, Norveške, Slovenije i Belgije.

Objavljena je i prva od tri emisije posvećene festivalima, ‘Festivalska rola’.

Službeni početak revije bit će u 20:30 u kinu Edison, ali događanja počinju već ujutro kad su zamišljene projekcije za osnovnoškolce u okviru programa Filmski 5+. 

Navratite u Karlovac i svjedočite prvim uspjesima mladih nada filmske industrije, jer neki od njih će zasigurno daleko dogurati u svijetu filmu. S festivala zasigurno nećete otići razočarani.

Copy link
Powered by Social Snap