Pretraga

Karlovačka gimnazijalka zlatna u kick-boxingu, brončana u taekwondou i puca na Olimpijske igre

A- A+

Mateja Kunović učenica je drugog razreda karlovačke Gimnazije, i ne prestaje nizati sportske uspjehe. Kick-boxing je zamijenila treninzima taekwondo-a, a ni tu nisu izostale medalje. Planira nastup na OI  u Rio de Janeiru, a uz sve to uspijeva pohvatati gradivo u školi.

Mateja Kunović, učenica drugog razreda karlovačke gimnazije, sedam se godina bavila kick-boxingom i u njemu ostvarivala odlične rezultate, no usprkos tome promijenila je sport. Jedno borilište zamjenila je drugim te se počela baviti taekwondo-om. Neobično je da se svjetska prvakinja u kick-boxingu odluči za ovakvu promjernu, no razlog je želja da nastupi na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Izdvojeni članak

Zajedništvo i brutalne pripreme mlade rukometaše odvele do europskog srebra

‘Zlato se nikad ne zaboravlja’

– Kick-boxing sam trenirala od drugog razreda osnovne škole, a za taekwondo saznala sam sasvim slučajno kada je brat dobio letak iz škole. Pomalo sam proučavala taj sport na internetu, a budući da je taekwondo za razliku od kick-boxinga olimpijski sport, odlučila sam se prebaciti. Osim toga, htjela sam isprobati nešto novo, objasnila je ova uspješna sportašica. 

Mateja od malih nogu bez problema niže sportske uspjehe, a njen talent je bio vidljiv od prvih koraka na borilištu. Uz sve rezultate koje je postigla tokom godina treniranja, najviše je ponosna na svjetsko zlato i broncu. – Ponosna sam na sve svoje rezultate, ali najviše na svjetsko zlato u kick-boxu i na svjetsku broncu u taekwondo-u. Mislim da nikad neću zaboraviti dan kad sam osvojila zlato u kick-boxingu. Takav osjećaj još nisam doživjela, ali ne zato što sam osvojila zlato, već zbog atmosfere koja su stvorili moji navijači.

Veliki planovi za 2013. godinu

Ova uspješna sportašica ima još mnogo velikih planova, ali najviše se fokusira na ovu i sljedeću godinu. – Ove godine me očekuju Europsko juniorsko prvenstvo u Portugalu, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Meksiku, za koje imam opsežne pripreme. Iduće godine me već čekaju kvalifikacije za Olimpijadu mladih, što znači da nema baš odmora, ispričala je Mateja. 

Kako bi nastavila nizati sve sportske uspjehe, Mateja mora jako puno vremena posvetiti treninzima no to je ipak ne ometa u izvršavanju školskih obveza. – Treniram šest puta tjedno po dva sata, iako bi trebala i više, ali jednostavno ne uspijevam zbog škole. U Gimnaziji mi izlaze u susret koliko god mogu, ali jednostavno dosta izostajem. Što se tiče ispitivanja, imaju sluha za moje sportske obaveze, pa me ispituju gradivo onda kad se dogovorimo. Dakle, profesori mi zaista mnogo pomažu i imaju razumijevanja za mene, čime mi puno olakšavaju, zadovoljno kaže naša sugovornica. 

U budućnosti se vidi kao trenerica, ali prije toga ima još puno velikih planova. Najveća želja su joj trenutno Olimpijske igre 2016., a mi joj želimo svu sreću.

Copy link
Powered by Social Snap