Pretraga

Kazna od 150 eura za dvije skinute pjesme

A- A+

Francuz Alain Prevost kažnjen je sa 150 eura zbog neovlaštenog preuzimanja dviju Rihanninih pjesama. Prevost mora platiti određeni iznos, iako je njegova supruga priznala kako je ona to učinila. Na ovaj se način pokušavaju smanjiti ilegalne radnje na internetu.

Alain Prevost bio je zakupac internetske veze preko koje je njegova supruga preuzela dvije Rihannine pjesme. Ovaj 40-godišnjak mora platiti 150 eura kazne, nakon što je na sudu priznao kako je on nesposoban za skidanje pjesama te da je to djelo njegove supruge, prenosi BBC.

www.frizure.in

Izdvojeni članak

Jedno korištenje torrenta i evidentira vas tvrtka za praćenje

Prevostov slučaj se zakomplicirao jer je on ukinuo svoj nalog za internet nakon što je dobio dva upozorenja od državne agencije i upravo se razvodi od supruge.

Francuska državna agencija koja nadgleda preuzimanje materijala sa svjetske mreže priprema dokumentaciju protiv još 14 osoba osumnjičenih za piratstvo filmova i muzike.

Vlada na ovaj način upozorava korisnike na nezakonite radnje na internetu. Prvo im se uputi upozorenje, čijim ignoriranjem gube pristup internetu te mogu biti izloženi sudskom procesu.

Kazna od 150 eura za dvije skinute pjesme
Share via
Copy link
Powered by Social Snap