Pretraga

Klišeji srednjoškolskih filmova

A- A+

1. Gubitak djevičanstva na maturalnu večer

Maturalna večer je proslava kraja srednjoškolskog obrazovanja ali i dobrodošlica maturanatima u svijet odraslih. Kako bi potvrdili svoju odraslost, mnogi od likova iz teen komedija spreme se za privatnu zabavu poslije maturalne. Očekujući nevjerojatnu životnu preobrazbu poslije gubitka djevičanstva naši junaci često ostanu razočarani. Krajnjim ishod uglavnom su nervozni maturant i njegova nespremna pratilja.

2. Cure u trendu

One su lijepe, popularne i zločeste. Uvijek su savršeno dotjerane, ne nose školske torbe i petkom su odjevne u ružičasto jer je to casual friday. Školom se kreću u grupicama, na hodnicima im se svi sklanjaju s puta i u školskoj kantini imaju svoj stol za kojim sjede samo odabrani. Vođa ove grupice uvijek je plavuša, opasnih namjera kojoj se nitko ne bi htio zamjeriti. Ona voli tračeve, diktira modne trendove i naravno maltretira štrebere i članove školskog orkestra. Ako upoznate jednu od njih ne zaboravite joj reći da se pothitno mora popraviti inače će je njezin dečko a.k.a. najpopularniji sportaš u školi ostaviti zbog… Pogađate koga? Naravno! Zbog luzerice koja će se pretvoriti u ljepoticu kojoj nitko neće moći odoljeti.

3. Šmokljan koji se pretvori u frajera/ luzerica u ljepoticu

Kada bih morala nabrojiti koji su se sve filmovi poslužili ovim klišejem, popis bio dug ali pouka je kratka: biti štreber ili luzerica u srednjoj školi i nije tako loše. Kako to? Promjene nastaju kada se zaljube, a budući da ljubav čini čuda kako bi ostavili što bolji dojam naš duo štreber & luzerica odbace neke od starih navika, naočale zamijene lećama, malo promijene stil odijevanja i evo ti čuda! A uz novi izgled uvijek im ostanu i dobre ocjene za upis na koledž. Pouka je jasna.

4. Navijačice i sportaši

Kada ujutro pogleda u ogledalo svaka prava navijačica mora znati tko je najljepši na svijetu: ona! Svakodnevno vježbajući (pompon gore, pompon dolje, pompon gore i tako unedogled) navijačice svoje točke dovode do savršenstva a potom ih izvode na važnim školskim utakmicama. Osim što paze na nastup, svaka od njih strepi nad svojim dečkom koji pokušava izboriti pobjednički poen., složit ćete se. Kako originalno, složit ćete se.

5. Razuzdani tulumi puni piva i pijanih cura

Nikada niste bili na tulumu bratstva Kappa Delta Alpha Pi (itd.)? Onda ste sigurno vidjeli neku od kuća čiji je travnjak sljedećeg jutra bio prepun praznih limenki piva i razbacanog pokućstva? Niste? Vrijeme je da doznate nešto više o tome kako izgledaju studentski tulumi. Samo oprez, ako niste popularni sve ćete moći promatrati samo iz obližnjeg grmlja. Svaki dobar tulum počinje ili u kući nekoj od bratstva ili u vašem domu nakon što vam roditelji odluče otići na vikend. Jednom kada ste pozvani evo kako ćete se provesti:


a) Ukoliko ste igrač američkog nogometa, pit ćete pivo do iznemoglosti, a moguće je i da ćete slomiti koji komad pokućstva. Sljedećeg jutra, iz posve nepoznatih razloga, probuditi ćete se u naslonjaču usred travnjaka.

b) Vi ste ne baš popularna cura koju prijateljica nagovori na tulum? Odmah vas moram razočarati jer dečko koji vam se sviđa nalazi se u sobi na katu s jednom od cura u trendu. Kada to doznate rasplakat ćete se i otići kući.

c) Vi ste popularni i svi očekuju vaš dolazak? Naravno pojavit ćete se i sve zadiviti najnovijim tračem.

d) Kod vas je bio organiziran tulum? Onda počmite s pospremanjem jer kada vam se roditelji vrate dobit ćete doživotnu zabranu izlazaka. I da, ako oni ništa ne skuže, mlađi brat/ sestra će vas cinkati.

6. Šmokljan nabijen u ormarić/ zahodsku školjku

Neuredna odjeća, velike naočale i raščupana kosa. Rad alert- šmokljan na vidiku! Sigurno ste svi do sada naišli na ovaj stereotip. Šmokljani su često podcijenjeni a ispod nespretne vanjštine većinom se krije dobri dečko iz susjedstva. Zato ukoliko se nađete u situaciji u kojoj ga neki grubijan pokušava nagurati u školski ormarić ili zahodsku školjku, pomognite mu. Filmovi kažu da će se jednog dana taj isti šmokljan ionako obogatiti pa vas se možda sjeti…

7. Buntovnica

Ona voli crno, sluša alternativnu glazbu i popularne cure joj idu na živce. Nije je briga za tračeve i školu, ali ni za maturalnu večer. Ako joj se zamjerite ona će to zapamtiti i osvetit će vam se. Prije ili kasnije. No ova cura zapravo je umjetničkia duša koja ne nailazi na razumjevanje okoline. Ukoliko joj pružite priliku velike su šanse da će vam postati najomiljeniji lik.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap