Pretraga

Kompanije koje kontroliraju internet

A- A+

Nije upitno da internetom vlada nekolicina bogatih moćnika koji određuju koje će informacije biti dostupne milijunima korisnika, a koje pak skrivene. Vjerojatno niste ni pomislili da tako veliku i moću stvar poput weba nitko ne drži pod svojim povećalom i istom ne upravlja. Otkrijte koje to kompanije kontroliraju internet.

Svrstavali ga u medije ili ne, internet je jedna od najmoćnijih stvari u našim životima. Ne samo da nam nudi željene i tražene informacije na pladnju, nego nam daje mogućnost i da sami izreknemo (objavimo) što nam je na umu.

Izdvojeni članak

Tinejdžeri bi trebali na internetu provesti najviše dva sata dnevno

Na internetu ne vlada sloboda

Ma koliko god se činilo da webom vlada sloboda i da korisnici mnogobrojnih internetskih stranica nisu ograničeni, istina je posve drugačija. Kao i sve drugo na svijetu, tako je i internet pod kontrolom nekoliko najmoćnijih i najbogatijih kompanija u svijetu. Stoga ipak na internetu nećete doći baš do svega što poželite, nego samo do informacija i sadržaja koje vam dozvole neke od sljedećih kompanija koje je naveo portal Mashable.

Tko upravlja webom

Samo u mjesecu srpnju svaki sedmi čovjek na planeti je posjetio neki od web servisa koji je u vlasništvu Googlea. Iako je po tom pitanju na prvom mjestu, vjerno ga slijede Microsoft, Facebook i Yahoo. Servise od spomnute tri kompanije u istom mjesecu posjetio je svaki deveti stanovnik Zemlje. A ispod pogledajte infografiku pomoću koje ćete lakše predočiti tko sve upravlja skoro cijelim internetom.

Mashable

Kompanije koje kontroliraju internet
Share via
Copy link
Powered by Social Snap