Pretraga

Kontroverzni spotovi koji su mnoge ostavili bez teksta

A- A+

Već smo pisali o najkontoverznijim spotovima čije je prikazivanje bilo zabranjeno u mnogim državama, no ovaj put vam donosimo nekoliko blažih verzija koje su također digle medijsku prašinu. Pogledajte tko je još uz Lady Gagu ili Eminema uzrujao feministice, katolike i sve ostale koji misle kako su malo pretjerali.

Pjevači i ostali glazbenici znaju kako privući pažnju i onih koji inače ne slušaju njihove uratke, pa s vremena na vrijeme snime spot o kojem se mjesecima raspravlja i diskutira je li neprimjeren i treba li zabraniti njegovo prikazivanje. U nastavku pogledajte kojim je pjevačkim zvjezdama to pošlo za rukom i o kojim je spotovima riječ.

Christina Aguilera – ‘Dirrty’

Christina Aguilera je spotom za pjesmu ‘Dirrty‘ uzrujala mnoge te privkla brojne negativne kritike. Spot sadrži, ne samo jednu, nego pregršt scena u kojima su prikazane seksulane orgije, ilegalna prostitucija i scene boksa između polugolih djevojaka. Video je snimljen 2002. godine, a danas ga se rijetki sjete, iako su se u prošlosti zgražali.

Rihanna – ‘S&M’

Čim je objavljen Rihannin spot za pjesmu ‘S&M‘, koji obiluje sadomazohizmom i drugim seksualnim fantazijama, bilo je jasno kako će se okarakterizirati kao neprimjeren i kontroverzan. Uz spot, Rihannu su optuživali kako je i tekst neprimjeren, a njen je odgovor bio kako je pjesma jako metaforična te da predstavlja njenu vezu s medijima.

Lady Gaga – ‘Judas’

Svima je bilo jasno da će se članovi katoličke crkve pobuniti čim je Lady Gaga snimila pjesmu pod imenom ‘Judas‘ te u spotu glumila bajkersku verziju Marije Magdalene. Naravno da je biblijska priča u spotu prikazana na seksualan način, što je poglavare i ortodoksne vjernike dodatno uzrujalo.

Britney Spears – ‘Criminal’

Spot za pjesmu ‘Criminal‘ mnogi su smatrali neprikladnim jer je sadži nasilne scene, a sniman je u dijelu Londona gdje se nekoliko tjedana prije zbila slična provala i napad. No Britney je svoju pjesmu napisala tri godine ranije te joj nije bila namjera podsjećati na nedavni događaj.

Ovo nije prvi put da se pop zvijezda našla na meti napada zbog spota za svoju pjesmu, jer se ista stvar odvijala na početku njene karijere oko pjesme ‘Hit Me Baby One More Time’ kad je mirna 17-godišnja katolkinja podivljala.

Rihanna i Eminem – ‘Love The Way You Lie’

Jedan od najpoznatijih dueta ‘Love The Way You Lie‘, koji su snimili Eminem i Rihanna također prema nekima ima spot koji je previše nasilan. Također su pojedinci tvrdili kako se gubi granica između sexy scena i zlostavljanja, što se vrlo brzo povezalo s odnosom Rihanne i njenog bivšeg dečka Chrisa Browna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap