Pretraga

Kontroverzni youtuber optužen da je flertovao i slao neprimjerene fotke maloljetnicima

A- A+

Jedan od najpopularnijih youtubera i vlasnik linije poznatih kozmetičkih proizvoda James Charles (21)  ponovno se našao na udaru zbog etički upitnog ponašanja. Dvojica obožavatelja, obojica dobi ispod osamnaest godina, objavila su da se youtuber s njima dopisivao, flertao pa čak i slao eksplicitne fotografije.

james charles

James Charles (21)
Foto: Youtube screenshot; James Charles

Dvije godine nakon velike drame s Tati Westbrook i navodnih pokušaja da zavede deklarirane strejt dečke, James Charles (21), popularni Youtuber i vlasnik linije kozmetičkih proizvoda, ponovno se našao na udaru. Ovoga puta dosta je ozbiljnija stvar u pitanju. Jamesa, naime, terete da je u porukama zavodio te razmjenjivao neprimjerene fotografije s maloljetnicima, odnosno tinejdžerima mlađim od osamnaest. Za to su ga optužila barem dva maloljetnika.

Objavio poruke na storiju

Drama se u potpunosti zakuhtala zadnjih dana kada je nepoznati šesnaestogodišnjak na društvenim mrežama objavio screenshotove svojeg dopisivanja s popularnim Youtuberom. Dopisivali su se preko Snapchata, a od nekoliko fotografija koje su dospjele u javnost, nalaze se one Jamesa Charlesa u kojima koristi riječi poput ‘slatko’ i ‘slatkiš’, iz čega se zaključuje kako se radi o flertu.

Naime, spomenuti je šesnaestogodišnjak prvo screenshotove svojeg dopisivanja s Charlesom podijelio na svojem privatnom ‘storiju’, no Jamesu se to nije svidjelo pa mu je poslao nekoliko poluprijetećih poruka, koje su se također viralno proširile društvenim mrežama.

“Koji je tebi k**ac? Objavljivanje screenshotova mojih poruka na svom privatnom storiju? Snažno ti preporučujem da više nigdje ne spominješ moje ime ili ćemo imati problema”, napisao mu je James.

‘Ti si taj koji je mene nazvao slatkim’

“I da napomenem da si ti taj koji je MENE nazvao slatkim i rekao da si biseksualan i da ti se sviđam”, stoji u drugoj poruci koju je James uputio maloljetnom tinejdžeru, nakon čega je dodao “nađi si život i poštuj tuđu privatnost”. Šesnaestogodišnjak ga je nakon toga, što je također vidljivo iz screenshota, podsjetio da su o tome već navodno razgovarali.

“To je potpuna laž, idiote, ovo radiš samo zato što si uhvaćen. Da više nikad nisi pričao  meni. Dodao sam te i gledao svoja posla dok mi TI nisi rekao da sam sladak i počeo flertati sa mnom i govoriti da si bi. Ljudi koji ne znaju poštovati privatnost su dno dna”, napisao je dalje James iako mu je maloljetni tinejdžer rekao da nije imao loše namjere.

Nakon toga tinejdžer se čak i ispričao popularnom youtuberu, no ovaj nije posustao pa je šesnaestogodišnjaka opet prozvao za kršenje njegove privatnosti. Poruka koju je poslao nakon toga, što se vidi iz screenshota, dosta je zanimljiva.

Kaže da mu je maloljetnik lagao oko godina

“Dovedi prijatelja u red dok to ja ne učinim. Laganje oko godina kako bi nekoga namamio je protuzakonito, da ti usput kažem”, napisao je James Charles dodatno tvrdeći da je šesnaestogodišnjak pobrisao poruke u kojima mu se lažno predstavlja navodno ističući da je punoljetan.

Iako je šesnaestogodišnjak u porukama dalje demantirao da je youtuberu ikad lagao o godinama, mnogi su zagriženi fanovi Jamesa Charlesa tu mogućnost iskoristili kao opravdanje, jednostavno argumentirajući da njihov idol nije odgovoran ako ga je netko prevario oko godina. No, kao što su istaknuli mnogi kritičari na društvenim mrežama, Charles bi takve situacije, čak i ako je istina da je prevaren, mogao lako izbjeći tako da se uopće ne dopisuje sa svojim fanovima.

Dinamika moći, kažu, uvijek je na strani poznate osobe i ovo ne bi bilo prvi put da je neka javna ličnost ili celebrity na udaru kritika zato što su flertali ili čak hodali s nekim od svojih obožavatelja. Ove informacije, pa i nešto više od toga u svojem je videu precizno iznijela Tea Spill. Pogledajte ga ispod.

Javno se ispričao

Jučer navečer, prema našem vremenu, James Charles na svojem je kanalu objavio video isprike. Odmah je naglasio kako se neće opravdavati kako je to činio prije dvije godine kada se dogodila afera s Tati Westbrook. Ukratko, rekao je da mu je jako žao što su dopisivanja ikad započela i što je flertovao s tinejdžerima, no opet je ponovio kako su mu obojica maloljetnika pri početku dopisivanja rekli da imaju 18 godina.

Svoju grešku on, dakle, vidi samo u tome što nije dovoljno istražio profile tinejdžera na društvenim mrežama jer bi iz toga vrlo lako mogao shvatiti da su maloljetni. Dodatno je istaknuo i kako želi objasniti što je dovelo do njegovog ponašanja. Ukratko, kazao je da odrastajući baš nije imao iskustva s dejtanjem i vezama pa se u trenutku kada je postao jako popularan našao na meti mnogih muškaraca koji su s njim htjeli biti iz svakakvih razloga. To, zajedno s njegovom navodno očajničkom željom da nađe sretnu vezu, kako je istaknuo, dovelo je do neobazrivog ponašanja i ovih skandala. Cijeli video njegove isprike možete pogledati ispod.

https://www.youtube.com/watch?v=GsjwRp8_lWA

Copy link
Powered by Social Snap