Pretraga

Kraj karijere jednog od najpopularnijih Youtubera? Peticiju protiv Bake Praseta potpisalo 23 tisuće osoba

A- A+

Bogdan Ilić, poznatiji i kao Baka Prase, kontroverzni je srpski YouTuber vrlo popularan i u Hrvatskoj, a njegovi sukobi s drugim kolegama često dolaze u fokus javnosti. Zbog sadržaja kojeg mnogi ocjenjuju toksičnim, a u vidu nedavne smrti influencerice Kristine Đukić, pokrenuta je online peticija kojom se traži zabrana objave na YouTubeu za Ilića.

Screenshot: YouTubeyouTube

Nakon smrti poznate srpske Youtuberice i influencerice Kristine Đukić Kike (21), čiji su bližnji u izjavama nakon smrti pozivali na odgovorno izvještavanje jer je ona bila žrtva cyberbullinga, o ovoj vrsti problematičnog ponašanja na internetu govorilo se proteklih dana puno.

Protiv poznatog Youtubera pokrenuta peticija

Među prozvanima za svoja prošla ponašanja prema Đukić je i popularni Youtuber Bogdan Ilić, poznatiji i kao Baka Prase. On je nakon smrti mlade influencerice bio i pozvan na razgovor u policiju, a sada je pokrenuta i online peticija kojom se traži zabrana ’emitiranja Baka Praseta na YouTubeu zbog vrijeđanja i bullyinga nad drugim Youtuberima i ljudima’.

U tekstu peticije navodi se kako je  teži oblik bullyinga protiv Kristine započeo nakon što je Baka Prase snimio pjesmu o njoj te pokretači peticije tvrde kako njegov sadržaj ‘nije zdrav’ za djecu. Pokretačica peticije posebice se obraća roditeljima, a ovu peticiju u samo par dana potpisalo je oko 23 tisuće osoba.

Izdvojeni članak

Preminula mlada srpska influencerica, imala je samo 21 godinu: ‘Kika više nije s nama’

Svađa s preminulom Youtubericom

Za one kojima je to nepoznato, Baka Prase je prije nekoliko godina bio u velikoj svađi s preminulom Đukić, te je u jeku te svađe snimio pjesmu pod nazivom ‘Je l’ te nije blam’.

Iako ne spominje konkretno njeno ime, iz teksta u kojemu proziva djevojku vjerni pratitelji obaju influencera zaključili su da se pjesma zaista odnosi na Đukić.

Primjerice, u tekstu pjesme se spominje ‘ćelavi retard’, a poznato je da je Đukić jedno vrijeme ostala bez kose. Također, Baka Prase spominje i da je djevojka ‘Tinder ku*va za momke’, a jedan od njenih najpoznatijih videa je o tome kako se dopisuje s mladićima preko Tindera. Pjesma je prikupila preko osam milijuna pregleda, a na dan kada je objavljeno da je Đukić preminula, Baka Prase ju je obrisao sa svog YouTube kanala.

Baka Prase: ‘Rastali smo se kao prijatelji’

Inače, ovaj kontroverzni Youtuber nakon smrti influencerice i prozivki zbog cyberbullinga snimio je i video ‘Rastali smo se kao prijatelji’ u kojem je u jednom trenutku zaplakao. Pričao je u njemu kako su se on i Đukić pomirili te da su potkraj njenog života bili u dobrim odnosima.

– Bili smo u drami, to je bilo prije dvije godine, svi dobivaju hejt kad su javne ličnosti, naravno da joj je bilo loše, naravno da je dobivala više hejta kada sam ja nju prozivao, naravno to je trajalo, ali se to završilo. Ona je prešla preko toga, zaboravila je na to, nastavila je snimati. Naslovi kažu da je nasilje trpjela dvije godine jer sam ja tjerao ljude da je prozivaju, to se završilo. Ono što ja hoću ljudi da znaju, da smo se mi rastali kao prijatelji. Vi niste svjesni koliko će biti glupo kada bude objavljen pravi razlog zašto je jedan život izgubljen. Ne, nije bilo internet nasilje. Ja sam među prvima saznao jer su me njeni prijatelji zvali. Istina će izaći na vidjelo’, rekao je Baka Prase u videu koji je broj jedan u trendovima i koji je u pet dana ostvario gotovo dva milijuna pregleda.

Copy link
Powered by Social Snap