Pretraga

Kratka horor priča: Mamurluk u vrijeme ispitnih rokova

A- A+

Ispitni rokovi su vrijeme kada su studenti pod najvećim stresom. Kao da sama činjenica da je potrebno proći ispit nije dovoljna, velik broj studenata se susreće s brigom oko prosjeka zbog dobivanja stipendija i smještaja u domu, a jednako je napeta i činjenica da profesori nerijetko otežavaju ispitne rokove. I onda je potrebno opustiti se.

foto: Pexels; Andrew Neel

Nije tajna da su upravo izlasci u vrijeme rokova, kada ih ne bi trebalo biti, najbolji izlasci. Vjerojatno zato što su često spontani (tko još planira izaći kada zna da mora učiti?), a i potrebno je negdje izbaciti stres. Izbaciti stres i zaboraviti na sve obaveze – idealna situacija. Upravo se to može dogoditi u izlasku.

Je li moguće izaći bez alkohola? Apsolutno, često su baš takvi izlasci odlični. Ali, sad ćemo se fokusirati na one koji ipak uključuju alkohol. Složit ćemo se da je vrlo lako pretjerati i završiti u onom stadiju koji nije kvalitetan. No, čak i da ne pretjerate, velika je mogućnost da će vas mamurluk dan nakon snaći svakako. I to je pravi horor u vrijeme rokova.

Budite se nakon lude noći. Pod ‘ludom noći’, mislimo na to da niste legli u pet ujutro zato što ste učili (kao što to inače bude), već ste legli u pet ujutro jer ste bili vani. Nakon dugo vremena ste se zapravo podružili s ljudima i…pili. Jeste li planirali ovoliko popiti? Ne. Koliko ste uopće popili? Samo se sjećate da ste zapali uz onaj osjećaj ljuljana, ali nije vam bilo muka.

Da vam je bar bilo muka sinoć, onda bi sada bilo lakše. U ustima vam je još uvijek onaj odvratan okus alkohola (iako ste se sjetili oprati zube!), a budimo realni, zapalila se i koja cigareta –idealno za najodvratniji okus u ustima ikad. No, bilo bi odlično kada bi u pitanju bio samo ružan osjećaj u ustima. Vi se cijeli osjećate užasno.

Prvo, glava. Kako je moguće da vas ovoliko boli glava, a niste ni toliko popili sinoć? Doslovno imate osjećaj da je sve sedamsto puta glasnije, svjetlije i jače nego što zaista je. Ili je život uvijek ovako intenzivan, samo ga ne doživljavate tako? Je li moguće zaista da smo inače ovoliko osjetljivi? Ma nije. Stvar je u tome što ste mamurni.

Koliko je sati? AJME! Toliko?! Ne da kasnite s nečime, već kasnite životno. Potrebno je pokrenuti se odmah i sada! Vrijeme je za ustajanje i ekspresno buđenje. Vrijeme je za skuhati si najjaču kavu na svijetu, pojesti nešto usputno i krenuti raditi. Da krenete sada, možda biste do jedan ujutro uspjeli sve nadoknaditi. To zvuči dobro, bolje od uobičajenih četiri-pet.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Kad ne učite za ispit, ali morate odbiti ocjenu jer snižava prosjek

Krećete se ustati i samo vas udara stvarnost i shvaćate da možda ipak ništa od vašeg optimističnog ustajanja. Kako ste se samo zaokrenuli, zavrtjelo vam se u glavi kao da ste proveli deset minuta na najluđem vrtuljku u životu, a ista vam se stvar dogodila otprilike i u trbuhu. I naravno, cijelo tijelo vas je zaboljelo kao da su vas sinoć pretukli na mrtvo ime.

Ubrzo odustajete od ideje o ustajanju i nastavljate ležati. Uzimate mobitel u nadi da ćete uspjeti barem nešto tu napraviti, ali kako gledate u mobitel, tako vam postaje sve gore. Shvaćate da ovo nema pretjerano smisla, očito se morate još naspavati – jer to jedino može zaista pomoći. Dobro, vjerojatno bi voda i hrana pomogle, ali za to biste se morali ustati.

Namještate budilicu za nekih pola sata i optimistično, zaista vjerujete da ćete se probuditi kroz pola sata. Stavljate mobitel pokraj kreveta, okrećete se na lijevi bok (jer vas tada manje boli trbuh) i idete zaspati. Samo što ne možete niti zaspati, toliko vam je loše. Glava vam je cijela ‘pokvarena’ – teško je shvatiti kad vam je gore, otvorenih ili zatvorenih očiju.

Okrećete se na kraju na leđa i shvaćate da vam je tako najlakše, odnosno najmanje teško – to bi bilo nekako prikladnije za ovu situaciju. Sljedeće što znate jest da se budite. Ali ne zato što vas je probudila budilica, već sami od sebe. Osjećate li se bolje? Minimalno. Užasno ste gladni i dehidrirani, a istovremeno vam je na neku foru i slabo.

Uzimate mobitel i imate što i vidjeti – sad vam je još gore. Ne da ste spavali pola sata, već dva sata. Doslovno vam je cijeli dan prošao u ležanju u krevetu. To ni inače nije dobra stvar, a pogotovo u dane kada nemate uopće vremena za spavanje, a kamoli za ‘dodatno’ spavanje. Tjerate se ustati i krećete. Čeka vas dan (ili točnije, noć) pun učenja. No, prije svega, tableta protiv glavobolje.

Kratka horor priča: Mamurluk u vrijeme ispitnih rokova
Share via
Copy link
Powered by Social Snap