Pretraga

Kratka horor priča: Razbijene slušalice

A- A+

Napokon krećete. Stavili ste šal, kapu i masku. Ključevi su vam u ruci, ruksak na ramenu, a slušalice i mobitel u džepu. Zaključavate vrata i spremate ključeve, pa malo ubrzate zato što kasnite. Putem vadite mobitel iz džepa, stavljate slušalice u uši i birate što ćete danas slušati. Napokon odaberete pjesmu, stisnete ‘play’, a kad ono – tišina.

Flickr; Pete

Ne, nije ‘Tišina’ od Bajage, već zaista tišina – nema zvuka. Prvo mislite da možda ipak niste pokrenuli pjesmu, no provjeravate i pokrenuli ste ju. Gledate jeste li do kraja stavili slušalice, no nije ni u tome problem. Možda je do aplikacije? Zaustavljate pjesmu, izlazite iz aplikacije, ponovno ju otvarate i pokrećete. Zvuka i dalje nema.

Sad ste već stigli do stanice. Nekolicina ljudi stoji kraj vas, no jednostavno morate to napraviti. Skidate slušalice i pokrećete pjesmu na zvučnik. Zaboravljate stišati pa se zato vaš sramotan izbor pjesme zaori cijelom stanicom. Brzo zaustavljate pjesmu. Iako obliveni crvenilom srama, i dalje vas više brine to što izgleda da vaše slušalice ne rade. A vas čeka 45-minutna vožnja autobusom. Nećemo ni spominjati da je taman prošao Božić te da ih ne možete više ni dobiti pod borom.

Ulazite u autobus i zabrinuto sjedate na prvo slobodno mjesto. Sada se već polako pokušavate pomiriti s činjenicom da ćete sljedećih 45 minuta morati provesti u tišini, odnosno slušajući tuđe razgovore. Pokušavate, no ne ide. Krećete u rješavanje problema – guglate postoji li kakav tips&tricks za vaš problem. Pročitali ste već sedam različitih članaka, no nema napretka. Sve ste već probali i prije guglanja, sve bezuspješno.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Zimski praznici provedeni doma

Naposljetku, odlučujete se za dobri stari pokušaj popravka slušalica – pokušat ćete pronaći kut pod kojim ipak uspijevate doći do zvuka. Kao kakav manijak, krećete prvo vrtjeti jack. Nema napretka. Zatim kreće savijanje slušalica. Krećete od samog jacka, pa se polako penjete prema slušalicama. Ništa, nema zvuka. I dalje tišina.

Na trenutak vam se učini da ste čuli nešto, neku škripu. Tračak nade je ušao u vaš život i sada pokušavate ponovno pronaći taj kut. Trebalo vam je nekoliko minuta, no uspjeli ste. Sada, ako držite mobitel i slušalice u određenoj poziciji, na lijevu slušalicu čujete nešto glazbe.

Na početku ne čujete cijelu pjesmu već samo dijelove, pa se onda sjetite da je potrebno promijeniti postavke zvuka. Ulazite u aplikaciju i postavljate si mono zvuk. Sada možete čuti cijelu pjesmu, iako imate samo lijevu slušalicu. Daleko od savršenstva, no bolje od početka gdje nije bilo zvuka uopće. Svako toliko vas neka rupa na cesti protrese pa ostanete bez zvuka, no nije kraj svijeta.

Kraj svijeta dolazi onda kada odlučite pogledati koliko koštaju nove slušalice, ovakve kakve imate. Radi se o original slušalicama koje ste dobili uz mobitel i zaista su vas dugo i kvalitetno služile. Sva sreća da sjedite u autobusu, jer kad ste vidjeli koliko koštaju – zamalo vam je pozlilo…

Kratka horor priča: Razbijene slušalice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap