Pretraga

Kratka horor priča: Rođendan za vrijeme sezone kolokvija

A- A+

Mnogi će reći da im je omiljeni dan u godini upravo njihov rođendan. Postoji milijun i jedan razlog zašto taj dan možda nije samo vaš, no postoji ih još toliko koji tvrde suprotno. Svakako se možete potruditi da taj dan zaista postane samo vaš. Osim ako ste student koji na taj dan ima kolokvij.

Malo koja stvar se možete mjeriti sa žalošću koju osjećate kada vam rođendan pada u nezgodno vrijeme kolokvija ili ispita. To ukratko znači da ako imate rođendan u prosincu, veljači, travnju, lipnju ili srpnju – neće biti dobro. S obzirom na to da je to čak pet mjeseci od njih dvanaest, velik je broj studenata koji se nosi s ovim stresom.

Kada ste student, zaista si ne možete priuštiti da i ono malo sretnih dana što imate, izgubite. No, to se nerijetko dogodi. Najgore je kad vam se poklope bitni datumi iz ‘privatnog’ života, s bitnim datumima na faksu, a to se događa više-manje, uvijek. Ipak, kada je u pitanju rođendan, posebno zaboli.

Rođendan je onaj jedan dan u godini koji je u potpunosti posvećen vama i koji biste htjeli provesti slaveći i ne razmišljajući o faksu. Da ne govorimo o tome koliko bi lijepo bilo kad biste i dan prije rođendana mogli provesti u pripremama za rođendan, a ne za kolokvij. Ali češće će se dogoditi da morate nešto, nego da ne morate. Samo zamislite kako je to.

Budite se rano ujutro. Naravno, ni sinoć niste išli u krevet na vrijeme – morali ste učiti. Danas je onaj kolokvij, no na svu sreću, barem nije prekasno. Dobro da ste uspjeli spavati i ovo koliko ste mogli, inače biste vjerojatno imali podočnjake do neba…. Ali ste se zato upravo pogledali u ogledalo i imate upravo takve podočnjake. Nije lijepo.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Učenje na sunčan i lijep dan u proljeće

Kolokvij naravno pišete taman u pola dana – da prvu polovicu provedete brinući i pokušavajući učeći između odgovaranja na sve čestitke, a drugu polovicu preumorni jer ste do sada brinuli. To naravno, ako nemate i sutra ili preksutra kolokvij, što je vrlo često slučaj u ovo vrijeme. Ako ništa, budite barem zahvalni na tome što se sutra možete naspavati. Ako možete.

Nakon što ste se probudili i oprali zube, krećete ponavljati za kolokvij. Ali, odlučite potrošiti nešto vremena na odabir odjeće, dopisivanje, slanje memesa, telefonske razgovore s obitelji i stavljanje storija. To ‘nešto’ vremena se ubrzo pretvori u sat vremena, pa onda dođe polagano vrijeme kada morate krenuti na kolokvij. Fizički, ili ako ste u pandemiji, online.

Koji god način kolokvija bio, jednako je stresno. Brinete oko toga hoće li puknuti internetska veza ili oko toga hoćete li uloviti tramvaj na vrijeme. Uvijek postoji neka komplikacija koje se ne možete riješiti, stres koji je prisutan. I to baš na vaš rođendan. No, nekako sve to i preživite. Ovisno o tome koji ste tip, apsolutno svi s faksa vam čestitaju, ili doslovno nitko. Jednostavno, dvije vrste ljudi.

Ono što je posebno tužno u ovakvim situacijama jest ono što slijedi konkretno nakon kolokvija. Naime, sezona kolokvija je više-manje uvijek ista za sve studente, pa tako i vaši prijatelji, koji nisu na istom faksu s vama, će vjerojatno imati kolokvije. Još gore od vašeg kolokvija jest njihov sutrašnji – tako je, proslava je odgođena.

Ne postoji ništa konkretno loše kod odgađanja proslave za neka opuštenija vremena, no kada ne možete sjesti ni popiti kavu/pivu s prijateljima, jer su oni u tolikom stresu zbog svojih kolokvija… Sasvim je u redu da vas to naljuti, a i na kraju krajeva, rastuži. Više-manje što i vi sutra imate obaveze, to ćete nekako pregrmjeti, no kad ste na kraju sami, teško je.

Na svu sreću, studentski život nije toliko siv pa ćete vjerojatno uspjeti popiti barem jednu rođendansku ‘kavu’ s najbližim prijateljima, a svake godine će vas i iznenaditi koliko su ljudi snalažljivi i na čemu ćete sve puhati svjećice. Što više kolokvija bilo, to će proslava biti maštovitija!

 

Kratka horor priča: Rođendan za vrijeme sezone kolokvija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap