Pretraga

Kratka horor priča: Školski pribor svugdje

A- A+

Polako, ali sigurno, bliži se početak nove školske godine. Istina je da ipak još nije rujan, a svi samo o tome bruje. Vi se ipak trudite i ignorirate sve te priče, uživate u toplom vremenu (kojeg više nema) i druženju s ekipom na moru (koja se vratila doma). Uspijevate ignorirati, ali jednu stvar ne možete nikako: školski pribor.

Školski pribor, foto: Pexels; Pixabay

Najbitnija stvar kod odlaska u školu je školski pribor. Osim što je to jedna od onih par životnih sitnica koje vam pružaju imalo radosti, školski pribor zaista i koristite, iz dana u dan. Dan kad zaboravite ponijeti pernicu ili bilježnice sasvim sigurno neće biti dobar dan. U najboljem slučaju ćete se cijeli dan morati krpati nekome, a vjerojatnije ćete jednostavno cijeli dan buljiti u prazno.

I baš zato, bitno je kako izgleda vaš školski pribor. Kada je u pitanju kupovina istoga, potrudit ćete se pronaći ono što želite, bilo da su u pitanju pastelni markeri, ona jedna tehnička olovka koja vam lijepo sjeda u ruci ili pernica koja je dovoljno mala da ne zauzima previše prostora, ali dovoljno velika da u nju stane sve što vam treba.

Školski pribor je jedna od onih stvari zbog kojih se i povratak u školu čini kao dobra ideja… Ili skoro kao dobra ideja. Stoga, kupovina školskog pribora spada u onu kategoriju stvari kojoj se želite posvetiti. Ali isto tako, to je nešto što ćete raditi u zadnji tren. Budimo realni, najvjerojatnije ćete skupljati te stvari prva dva tjedna, tad se ionako tek uhodavate u školu.

Ali, to nije ono što je problem. Znate li onaj osjećaj kada se već polovicom listopada u dućanima pojave božićne dekoracije? Možda vas na prvu oblije neka radost zato što volite božićne stvari, ali ubrzo se javi bijes zato što je tek listopad i još nije vrijeme za božićne dekoracije? Slična stvar se dogodi kada vidite pribor za školu, a nije još vrijeme za školu.

Izdvojeni članak

Nije još jesen, ali polako stiže: 23 stvari po kojima ćete shvatiti da se bliži kraj ljeta

U koji god market da uđete, možete tamo vidjeti pribor. Odmah, na samom ulazu – hrpa polica na kojima se nalazi pribor. Police su pune i uredno posložene, zato što nitko još ne kupuje pribor, nitko ga ni ne gleda. Ali on stoji i gleda u vas. Gleda vas i podsjeća vas na sve ono što vas čeka.

Podsjeća vas na lektire koje niste pročitali, na zadaće koje niste napisali… Kao i na sve one sate koje više nećete moći spavati ili na druženja kojih više neće biti. Sve to vidite u školskom priboru. Onako lijepo i uredno posloženo, stoji i podsjeća vas na to da ćete uskoro i vi morate biti uredni i posloženi. Jeste li spremni? Ne.

Sva sreća, markete je lagano izbjegavati – jednostavno, svaki put kada možete, šaljete nekoga drugoga u dućan. Bilo tko, samo da niste vi. Ali onda, upalite televiziju i što vidite… Reklame za školski pribor. Već su počeli i s akcijama, toliko je blizu početak nove školske godine. Pokušavate ignorirati, odnosno prestajete gledati televiziju.

Ulazite na Instagram, bezbrižno skrolate, kad ono… Zar svaki celebrity mora imati svoju liniju školskog pribora? Chiara, shvatili smo da si glavna influencerica, ne trebaju nam sada i bilježnice s tvojim logom. Ili ustvari i trebaju, ali nismo to još spremni priznati. Ipak pokušavamo biti kul i pokazati da nam uopće nije stalo do toga kakve bilježnice koristimo.

Ali naravno, stalo nam je. Stalo nam je do te razine da iako bježimo od tog izložbenog školskog pribora, koji tako umjetno stoji, i dalje poskrivećki provjeravamo kakve su bilježnice ove godine u ponudi, ima li tehničkih olovaka u nekim novim bojama i koje gumice bi mogle zapravo brisati sve one gluposti koje pišemo.

Trudimo se ne biti štreberi, ali kada je u pitanju školski pribor… Ipak jesmo.

Kratka horor priča: Školski pribor svugdje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap