Pretraga

Kratka horor priča: Što ćemo gledati?

A- A+

Kroz život ćete saznati da postoji jako puno loših i kritičnih situacija s kojima se možete susresti. Neke od njih će vas obilježiti za cijeli život, a neke ćete zaboraviti trenutak kad prestanu biti aktualne. U tu drugu kategoriju spada i problematika kojom ćemo se danas baviti, ali nemojte zato misliti da nije u pitanju traumatično iskustvo!

Ilustracija, foto: Unsplash; Clay Banks

Ako ste student ili srednjoškolac, velike su šanse da slobodnog vremena praktički nemate. Između toga da se stalno pripremate za neke ispite, kolokvije, testove, lektire ili seminare, i toga da pokušavate održati nekako društveni život i usput spavati više od pet sati dnevno, vrlo vjerojatno nemate puno vremena za gledanje filmova i/ili serija. Doduše, to ne znači da ih vi ne gledate.

Često su ona razdoblja u kojima imate najmanje slobodnog vremena, upravo ona u kojima najviše vremena provedete gledajući neke priče u kojima vi niste lik, već samo promatrač. I dok je sasvim druga priča to što vi trošite svoje dragocjeno vrijeme na ovakav način, mi ćemo se osvrnuti na jednu možda i goru stvar. Na činjenicu da kad nešto i želite pogledati, ili možete, ne znate što biste gledali. Horor!

Najgora stvar koju možete napraviti jest ta da mislite da ćete zapravo uspjeti spontano odabrati što ćete gledati, ako već nemate barem suženi izbor potencijalnih odabira. I naravno, situacija je jednako loša, bilo da gledate sami, ili u nekom društvu. Dobro, moramo priznati da je ipak veći horor u pitanju ako niste sami. Ne da samo vi ne znate što biste gledali, nego sada imate još takvih kao što ste i vi.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Sunčan dan, ali nitko ne može na kavu

Kada su u pitanju ovakva dogovaranja, najteže je to što ljudi često ne znaju što žele, ali zato znaju što NE žele. Tako će većina dogovora proći tako da će jedna osoba davati prijedloge, a druga ih odbijati. Naravno, bez ikakvih svojih prijedloga. A ako i postoje nekakve ideje, vjerojatno će ih druga osoba ponovno odbiti. I tako vrijeme prolazi – prvo je to pet minuta, pa deset, pa pola sata.

I onda shvatite da će vam ipak trebati nekakva pomoć kako biste odabrali što ćete gledati, pa krećete s Netflixom. Ako ćemo iskreno, Netflixova ponuda filmova nije u najboljoj formi, a ni serija – osim onih koje su trenutno aktualne. Uvijek ima neka trenutno aktualna na Netflixu, ne možete ju izbjeći i da želite. No, ako želite pogledati nešto brzinski, teško da ćete ovdje uspjeti pronaći film.

Ipak, vi ne odustajete. Prolazite kroz apsolutno svaku kategoriju koju vam nudi, i nailazite na tri vrste filmova: one koje ste gledali, one koje ne želite gledati i one za koje vam zaista nije jasno što uopće rade na Netflixu. Nakon barem deset minuta provedenih istražujući Netflix, shvaćate da nećete ni ovdje uspjeti pronaći ono što želite. Morate se okrenuti alternativnim metodama i jednostavno guglati nešto poput ‘good funny movies’.

Nakon guglanja, zaista uspijete pronaći nekoliko filmova koje biste htjeli pogledati, ali… Naravno, nema ih na Netflixu. Ako ih nema na Netflixu, znači da biste ih trebali gledati na nekoj od onih ilegalnih stranica za gledanje filmova koje su doslovno leglo virusa za računalo, a i uvijek nešto ne valja. Ili kasne titlove, ili zvuk ne prati sliku ili nešto pedeseto. Jednostavno, nakon Netflixa, kako se ponovno naviknuti na takve uvjete?

Osim toga, imate još jednu opciju, a to je ilegalno preuzeti taj film i zatim odvojeno tražiti titlove, pa to ponovno spajati. Nekada davno, to je bio glavni način gledanja filmova, ali tko danas ima vremena, živaca i volje za to raditi? Apsolutno nitko! Čak i da želite, to bi vam oduzelo ponovno još vremena dok biste sve našli, a to si ne možete dopustiti. I tako je već prošlo sat vremena, a vi još uvijek niste odabrali što gledati.

Sada da i pronađete nešto, nećete stići pogledati sve u komadu do kraja. Jednostavno, gubi se smisao cijele večeri, a sve samo zato što niste unaprijed odlučili što želite gledati. A to niste mogli, zato što ste toliko ispali iz fore s filmovima, da ni ne znate što se trenutno gleda. I sada nastavljate s tim trendom, jer i dalje nećete ništa pogledati. Ukratko, prava horor priča.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap