Pretraga

Kreativnost na vrhuncu: 6 genijanih haljina za maturalnu koje su si djevojke izradile same

A- A+

Pred brojnim maturantima i maturanticama jedna je od najvažnijih večeri u životu – maturalna zabava. I dok će se većina djevojaka odlučiti na kupnju haljine, postoje i one kreativnije koje će se možda same upustiti u izradu originalne. Pronašli smo nekoliko takvih primjera, koji će možda i u vama probuditi kreativca.

Prošle godine pisali smo o Shami Oshun, djevojci koja si je noć prije maturalne i za samo 100 kuna izradila haljinu. Noć prije tog važnog dana, u ruke je zgrabila til u vrijednosti od 15 dolara i staru haljinu, te ju pretvorila u prekrasan, slobodno možemo reći, dizajnerski komad odjeće.

Njena ljubičasta haljina oduševila je se prisutne na zabavi, ali i brojne korisnike društvenih mreža jer su fotografije njenog maturalnog outfita u vrlo kratkom roku postale viralne.

Julia Reidhead posebna je vrsta kreativke. Ova, tada 18-godišnja umjetnica, nije mogla pronaći dovoljno posebnu haljinu za svoju maturalnu večer pa je uzela kist u svoje ruke.

Za 40 dolara kupila je polovnu vjenčanicu te akrilnim bojama na nju prenijela remek djelo Vincenta van Gogha, ‘Zvjezdana noć’. Za izradu joj je trebalo 40-ak sati, ali trud joj se itekako isplatio.

DIY guru i modni influencer Amber Scholl ovih je dana oduševila javnost svojim novim videom. Malu crnu haljinu kupila je u trgovini rabljene odjeće za svega četiri dolara, a uz nekoliko dodataka pretvorila ju je u oblekicu u kojoj bi komotno mogla prošetati i crvenim tepihom.

Foto: Twitter|Celeste

Srednjoškolka Celeste pomoć pri izradi haljine imala je od majke. I zaista, maturalna zabava za nju je bila potpuno nezaboravan događaj, a ona i njen prijatelj koji joj je bio pratnja proglašeni su kraljicom i kraljem te večeri.

Potpuno samostalno svoju elegantnu plavu haljinu izradila je maturantica Ysabel. Kako kaže, šivaći stroj naučila je koristiti od svoga oca, a sve ostalo naučila je sama, metodom pokušaja i pogreške.

Šivanjem se bavi od osmog razreda i obožava to raditi, a proces nastajanja ove haljine, koji je trajao tjedan dana, zabilježila je kamerom tako da i drugi mogu učiti od nje.

Lim Wen Ti nije modni dizajner, kaže na početku videa u kojemu od starog korzeta i nekoliko dodataka iz trgovine s tkaninama izrađuje svoju maturalnu haljinu. Osim ružičastog korzeta, koristila je rastezljivu čipku, naboranu tkaninu i til.

Ono što je zanimljivo jest da u procesu izrade nije koristila šivaći stroj, već je čitava haljina sašivena ručno.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap