Kreće jedan od najvećih futurističkih događaja godine u kojemu Ivan Meštrović ugošćuje Nikolu Teslu

Već se mjesecima najvaljuje multimedijska izložba u čast Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih vizionara. Pod nazivom ‘Nikola Tesla – Mind from the Future’ izložba će predstaviti pravi uvid u život i djelo svjetskog vizionara i genijalca, a otvara se već ove subote, 25. studenog.

Foto: teslamindfromthefuture.com

Kroz multimedijalni pristup i interpretaciju Nikole Tesle djelima suvremenih umjetnika, rad tog velikog i svetski poznatog izumitelja bit će predstavljen na izložbi ‘Nikola Tesla – Mind from the Future’, koja će biti otvorena od subote 25. studenog pa sve do 20. ožujka 2018.godine.

[FAN FEKT] Tesla još prije 120 godina predvidio dronove

Izložba će biti postavljena u Meštrovićevom paviljonu u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika te će se ondje iznova susresti ova dva velikana znanosti i umjetnosti. Veliki će Meštrović ugostiti Teslu na spektaklu koji će zasigurno nositi titulu najvećeg znanstveno-umjetničkog događaja godine. Ovaj doživljajni, futuristički spektakl na tragu vizije Nikole Tesle predstavlja desetogodišnji autorski rad svjetski priznate i nagrađivane autorice Helene Bulaje Madunić, kao i grupe međunarodnih umjetnika koji djeluju na području sinergije znanosti i umjetnosti spajajući film, animaciju, video umjetnost i tehničke inovacije, stoji u opisu događanja.

U izložbi će biti korištena najnovija tehnološka dostignuća video i svjetlosnog dizajna, a bit će to pravi paralelni spoj znanosti i umjetnosti jer je jedan od partnera i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika.

Osim što je ova izložba od velikog nacionalnog značenja, ostavit će i globalni trag. Naime, riječ je o putujućoj izložbi koja će biti prikazana u većim svjetskim gradovima u kojima je Tesla ostavio svoj trag – New Yorku, Parizu, Budimpešti, Pragu i Dubaiju.

Pokrovitelji ovog događaja, među ostalima, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Minstarstvo turizma, Ministarstvo kulture, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Grad Zagreb. Pojedinačna ulaznica za ovu izložbu košta 80 kuna, a za studente je ona 55 kuna. Grupna ulaznica za škole iznosi 35 kuna, a sve ih osim na ulazu i tijekom radnog vremena izložbe možete kupiti online, ovdje.

Autorica i kustosica izložbe je Helena Bulaja Madunić, inače međunarodno nagrađivana redateljica, producentica i art direktorica, koja je na ovoj izložbi radila niz godina.