Pretraga

Kreće sezona inicijalnih ispita: Evo kako se pripremiti za njih bez muke

A- A+

Počela je nastava. To znači ponovno druženje s prijateljima, ponovno dizanje u 8 ujutro, ponovno točno onaj sendvič s majonezom bez krastavaca za svaki veliki odmor. Ali, to znači i da je krenula sezona inicijalnih ispita – onog strašnog podsjetnika da nema više ljetnog ljenčarenja. Kako bi se što bolje pripremili za te ispite, i profesorima pokazali da se ipak nečega sjećate – pripremite se unaprijed! Mi znamo kako!

Jeswin Thomas, Unsplash

Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kada profesor dođe nasmiješen na sat, i taman kada pomislite kako će vam krenuti širiti horizonte znanja s novim, vama nepoznatim, informacijama o književnosti, on izvadi neke papire, podijeli ih i kaže – pišete inicijalni. Tada vas prvo obuzme strah, jer mislite da se ničeg ne sjećate, onda vam se malo podigne moral kad se sjetite da uglavnom nema ocjena iz takvih testova, a potom osjetite nalet panike jer shvatite da ćete loše riješenim testom srozati svoju ionako klimavu sliku u profesorovim očima.

Kako biste izbjegli ovakav scenarij, preduhitrite profesora, i sami sebe – i pripremite se za inicijalni unaprijed!

A koji bi bio najbolji i najzabavniji način učenja, ako to nije preko platforme kvizovi.srednja.hr? Jedna vrlo pozitivna strana ove platforme je, osim što možete odgovarati na već postavljena, i sami možete postaviti svoje pitanje. Tako možete proširiti obujam znanja koje trenutno postoji na ovoj platformi, i samim time pomoći ostaloj ekipi vaše generacije koja se nalazi na platformi!

Pitanja u ovom sustavu su podijeljena na teme i podteme, a za inicijalni ćete se najbolje pripremiti ako odaberete temu koja se naziva po razredu koji ste završili prošle godine. Na primjer, ako ste sada krenuli u prvi razred srednje škole, krenite rješavati pitanja iz teme 8. razred.

Ako još niste ulogirani u sustav, možete to učiniti vrlo jednostavno i brzo, koristeći već postojeće Google ili Facebook profile, a možete se ulogirati i s vašim AAI identitetom. Kako biste se mogli uspoređivati s ostalim učenicima iz vaše škole te kako bi sustav mogao pronaći tko je ‘najpametniji’ u vašoj školi, u opisu svojeg profila napišite koje ste škole završili. Ući u sustav možete i samo odgovorom na neka od ovdje postavljenih pitanja.

Sustav funkcionira kao neki pametni živi organizam koji prenosi znanje, a sami korisnici ga pune i oblikuju znanje koje se u njemu nalazi. Što to znači? To znači da i vi možete biti kreatori znanja postavljajući pitanja iz gradiva koja ste prošli. Ne samo što ćete tako pomoći i ostalim korisnicima, već ćete pomoći i sebi jer na taj način još bolje učite gradivo.

Nema druge nego da sebi, a posljedično i svojim profesorima, učinite uslugu, ulogirate se u sustav i krenete ponavljati gradivo!

Kreće sezona inicijalnih ispita: Evo kako se pripremiti za njih bez muke
Share via
Copy link
Powered by Social Snap