Pretraga

Kulturno uzdizanje: Duge, mračne siječanjske noći skratite filmovima u Forumu te predstavama u &TD-u

A- A+

Za kraćanje dugih, mračnih siječanjskih noći, zagrebačkim se studenima, a i ostaloj zainteresiranoj publici, tijekom siječnja nudi niz filmskih projekcija i kazališnih predstava u kinu Forum, Multimedijalnom centru u Savskoj 25 te u teatru &TD. Sve filmske projekcije, a u nastavku ćemo navesti koje su to, u kinu Forum i Multimedijalnom centru su besplatne, dok su predstave u Teatru &TD 20 kuna.

Ukupno će se prikazati šest filmova te deset predstava u 16 izvedbi.

Predstave startaju već večeras Jednim mrtvim čovjekom

Izdvojeni članak

Bili smo na ‘bezobraznoj’ predstavi s koje je profa u pol frke izvela 150 srednjoškolaca: Ostali smo do kraja

Šestu godinu zaredom Teatar &TD  tradicionalno otvara novu kalendarsku godinu sniženjem cijena ulaznica za predstave koje će se održati od 10. do 31. siječnja.

Publika će imati prigodu uživati u najboljim predstavama koje smo realizirali proteklih sezona, a ovoga mjeseca nudi se deset kazališnih naslova koje će biti izvedene 16 puta.

Sezona se otvara večeras u 20 sati predstavom ‘Jedan mrtav čovjek’ redatelja Aleksandra Švabića, a slijede ga: ‘Prvi put kad sam ti vidjela lice’ Olje Lozice, ‘Kad tad’ Marine Pejnović, ‘Katalonac’ Ivana Penovića, ‘Ko rukom odneseno Bobe Jelčića’, ‘Magic Eveninig’ Anice Tomić i Jelene Kovačić, ‘Veliki odlazak’ Toma Bernharda (monodrama Zdenka Jelčića), ‘Mrzim istinu!’ Olivera Frljića, ‘Zašto šutiš?’ Lee Anastazije Fleger i ‘Bolji život’ Saše Božića s kojom akcija i završava.

Ulaznice po cijeni 20 kuna se mogu kupiti u uobičajeno radno vrijeme blagajne, od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave. Rezervacija nema. Datume svih izvedbi možete pogledati u plakatu ispod.

Kino Forum i Multimedijalni centar nude šest filmova nastalih u protekle dvije godine

Izdvojeni članak

‘Dvije crte plavo’: Na kazališnim daskama o problemima tinejdžerske trudnoće

Od sutra (11. siječnja) Studentski centar ponovno kreće s filmskim programom u Kinu Forum ( SD Stjepan Radić), a novi fimski program moći ćete pratiti i u MM centru ( Multimedijalni centar, Savska 25).

U obje kino dvorane tijekom siječnja prikazat će se ukupno šest filmova (kino Forum – Projekt FloridaIskupljenje u New YorkuSmrt Staljina; MM centar – Iz ništavilaNoć u Parizu150 miligrama) nastalih u posljednje dvije godine.

– To su uglavnom europski ili neholivudski američki filmovi, mahom nagrađivani i nominirani za nagrade na prestižnim svjetskim festivalima. Iako već prikazivani u regularnoj kino distribuciji, prošli su razmjerno nezapaženo stoga je ovo je još jedna prilika da ih vidite na velikom platnu, potpuno besplatno, poručuju iz SC-a na svojim stranicama.

Također najavljuju da će u sljedećim mjesecima projekcije u MM centru i dalje biti besplatne, dok će ulaznice za kino Forum biti dostupne po pristupačnoj cijeni.

– Tijekom godine program će obuhvaćati, uz već spomenute europske i američke filmove, i ponajbolje iz recentne produkcije ostalih svjetskih kinematografija, kao i izbor filmskih vježbi studenata Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, obavještavaju iz zagrebačkog SC-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap