Pretraga

Ladu iz Crno-bijelog svijeta glumi studentica zagrebačke Dramske akademije

A- A+

Mlada studentica Akademije dramske umjetnosti Lucia Stefania Glavich Mandarić u svom prvom nastupu pred filmskim kamerama utjelovila je Ladu, srednjoškolku kojoj se pomalo nespretno upucava simpatični pubertetlija Žac.

foto: osobna arhiva

Lucia Stefania Glavich Mandarić (22) u popularnoj HRT-ovoj seriji Crno-bijeli svijet igra ulogu Lade, simpatične i lijepe djevojke u koju se zaljubio Žac, srednjoškolac koji je u mlađim danima volio sport, ali se ulaskom u pubertet njegov interes prebacio na glazbu i djevojke.

Studentici treće godine glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu ovo je prva uloga koju je morala odigrati pred filmskim kamerama pa je prvi dan snimanja bila u velikom strahu, ali se već nakon nekoliko nervoznih sati opustila i na kraju uspješno utjelovila mladu srednjoškolku iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Izdvojeni članak

O Crno-bijelom svijetu: Fantastična scenografija vjerno dočarava život mladih u 80-ima

Zadovoljna je svojom prvom televizijskom ulogom

– Na žalost, još nisam imala iskustva glumiti pred kamerom jer je to na Akademiji predviđeno tek na diplomskom.  Ovo mi je prvo takvo iskustvo i potpuno je drugačije u odnosu na kazalište. Ekipa je bila super, pa sam se brzo opustila i sve je bilo ok. Imala sam i super partnera, Karlo Maloča je odradio super posao tako da mi je bilo lakše jer smo odlično surađivali, prepričala nam je Lucia Stefania kako se snašla na svom prvom snimanju.

Pogledala je sve epizode serije i zadovoljna je obavljenim poslom na svojem prvijencu na televiziji, iako si malo zamjera jer smatra kako je u nekim situacijama mogla biti opuštenija.

Upisom na ADU ostvarila si je želju iz djetinjstva

– Uvijek je čudno vidjeti se tako na ekranu. Iako sam kao glumica imala priliku već i prije pogledati sve nastavke, gledanje Crno-bijelog svijeta s obitelji i prijateljima potpuno je drugačije i zanimljivo iskustvo, posebno mi je drago kada vidim koliko njih to sve veseli, priznala je talentirana studentica ADU-a.

Lucia Stefania na glumu se upisala godinu dana nakon što je maturirala u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, iako joj je to bila želja još od trećeg razreda osnovne. Prvo je na Filozofskom fakultetu krenula na Španjolski i Francuski, ali brzo se odlučila kako želi ostvariti svoj san iz djetinjstva.

– Za prijemni na Akademiji dramskih umjetnosti, koji se svake godine održava u devetom mjesecu, krenula sam se spremati odmah po završetku srednje. Nakon tri mjeseca priprema shvatila sam kako nisam još dovoljno zrela za to pa sam odlučila uzeti još godinu dana da si posložim prioritete u glavi. Danas mi se čini kako mi je to bila jedna od boljih odluka u životu. U međuvremenu sam shvatila kako FFZG nije ono što želim raditi u životu pa sam se ipak ohrabrila i prijavila se te na kraju iz prve upisala ADU, objasnila nam je svoju odluku Lucia Stefania Glavich.

Copy link
Powered by Social Snap